Okse i grøn karry

Jeg elsker at noget så simpelt, som en wokret kan smage så godt. Der findes utallige varianter over samme tema, og i øjeblikket er denne wokret min favorit, fordi den forener den gode smag med nem og uhøjtidelig hverdagsmad. Jeg lavede retten første gange for nogle måneder siden til magasinet LIV, og efterfølgende har jeg serveret den for venner til ’spis og skrub af’, da de fleste kan lide wokmad, og opskriften er nem at gange op til mange.

Nu det er sæson for spidskål og forhåbentligt også snart danske asparges kan de sagtens supplere eller erstatte nogle af grøntsagerne i opskriften. I stedet for ris kan retten naturligvis også serveres med nudler. Ligesom oksekød kan erstattes af fx. kylling.

Oksekød i grøn karry
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt
4 personer

1 peberfrugt
1 broccoli
100 g frisk babyspinat
4 oksebøffer ca. 400 g
1 spsk. olivenolie
2 spsk. grøn karrypasta
1 spsk. friskrevet ingefær
1 dåse kokosmælk
saft af 1 lime
1-2 spsk. fiskesauce
1 bundt frisk koriander

Tilbehør:
Kogte basmatiris

Snit peberfrugten. Del broccoli i mindre buketter – stilken kan også sagtens bruges. Skyl spinaten og slyng den tør. Skær kødet i strimler.
Varm olien i en wok eller på en pande og svits grøn karrypasta heri. Tilsæt kød og brun det godt på begge sider. Kom peberfrugt og broccoli i wokken sammen med ingefær og steg ved god varme under omrøring, til grøntsagerne er møre. Tilsæt kokosmælk og spinat og kog op til spinaten falder sammen.
Smag retten til med lime og fiskesauce. Server med drys af frisk koriander og kogte basmatiris.

Print Friendly