Sommermånederne er som skabt til kølige, svalende drikke, og derfor drikker jeg også masser af iskaffe, så snart der står sommer i kalenderen. Tidligere lavede jeg iskaffe med espresso, sukker, mælk og isterninger. I år har jeg lavet en nemmere variant med isterninger af espresso, så jeg hurtigt kan lave et glas iskaffe, når jeg får lyst.
Jeg brygger en god espresso. Smager kaffen til med sukker og lader den afkøle, inden den hældes i isterningbakker. Til isterningerne på billedet har jeg brugt en isterningbakke med blomster købt i Ikea. Efter en tur i fryseren kommer jeg isterningerne i et glas, spæder til med kold mælk og voila… så er sommerens smukkeste iskaffe serveret.

Iskaffe
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
4 glas iskaffe
4 dl espresso
2 tsk. rørsukker
8 dl mælk
Bryg espressoen. Tilsæt sukker og opløs i kaffen. Lad kaffen afkøle, før den fordeles i isterningbakker og fryses.
Fordel isterningerne i glas. Spæd til med koldt mælk og server staks. Når isterningerne smelter, får du den lækreste iskaffe.




Louise Meng
jul 11, 2013 -
Hold op hvor er den bare super fed din nye hjemmeside/blog!! Masser af tillykke og piv go smag du har.. Tænker ofte på dig, ikke mindst når jeg ser nogle af dine mange lækkerier og din super skønne inspiration – håber du har det godt, knus knus Louise
Lone Kjær
jul 13, 2013 -
TAK Louise… Jeg håber stadig, at vi en dag får muligheden for at arbejde sammen;-) Rigtig god sommer.
Knus Lone