Sommerens smukkeste iskaffe

Sommermånederne er som skabt til kølige, svalende drikke, og derfor drikker jeg også masser af iskaffe, så snart der står sommer i kalenderen. Tidligere lavede jeg iskaffe med espresso, sukker, mælk og isterninger. I år har jeg lavet en nemmere variant med isterninger af espresso, så jeg hurtigt kan lave et glas iskaffe, når jeg får lyst.
Jeg brygger en god espresso. Smager kaffen til med sukker og lader den afkøle, inden den hældes i isterningbakker. Til isterningerne på billedet har jeg brugt en isterningbakke med blomster købt i Ikea. Efter en tur i fryseren kommer jeg isterningerne i et glas, spæder til med kold mælk og voila… så er sommerens smukkeste iskaffe serveret.

 iskaffe-hoejt

Iskaffe
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
4 glas iskaffe

4 dl espresso
2 tsk. rørsukker
8 dl mælk

Bryg espressoen. Tilsæt sukker og opløs i kaffen. Lad kaffen afkøle, før den fordeles i isterningbakker og fryses.
Fordel isterningerne i glas. Spæd til med koldt mælk og server staks. Når isterningerne smelter, får du den lækreste iskaffe.

 

Print Friendly