Kanelsnurre

Siden jeg smagte min første kanelsnurre fra Meyers Bageri har jeg været stor fan af de søde gærdejsbrød med kanelremonce. De minder lidt om kanelsnegle bare uden glasur, og med en fin karakteristiske form.
Jeg har altid haft en svaghed for kager og sødt bagværk med gærdej. Derfor bager jeg tit snurre i weekenden, og når vi skal have gæster til brunch. De bliver altid super lækre og luftige, og fordi dejen ikke skal hæve så længe, er de ikke særlig tidkrævende.

Opskriften her har jeg lavet til magasinet LIV, og det er min søde fotograf Tia Borgsmidt som har taget det fine billede.

Snurre

Kanelsnurre
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

16 stk.

3 dl mælk
50 g gær
3 æg
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. salt
75 g sukker
100 g blødt smør
ca. 850 g hvedemel

Remonce:
175 g smør
175 g sukker
1 1/2 spsk stødt kanel

1 æggeblomme til pensling
kanelsukker eller perlesukker

Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken og tilsæt æg, kanel, salt, sukker og smør skåret i små stykker. .Ælt melet i dejen lidt af gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 15 min.

Rør smør med sukker og kanel til en remonce.

Rul dejen ud til et rektangel ca. 40 x 50 cm på et meldrysset bord. Smør remonce på dejen i et tyndt jævnt lag. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten. Fold den anden tredjedel over den første, så du har en dej i tre lag. Rul nu dejen ud så den er ca. 30 cm bred og 50 cm lang. Skær dejen ud i 16 strimler. Sno hver strimmel så du får 5-6 snoninger. Sno dejstrimlen til en bolle og sæt dem på en bageplade med bagepapir med snoningerne opad. Lad kanelbollerne hæve ca. 30 min.

Tænd ovnen på 200 grader. Pensl bollerne med æggeblomme og drys med kanelsukker. Bag kanelbollerne i ca. 12 min. til de er gyldne. Afkøl kanelsnurrerne på en bagerist.

 

Print Friendly