Godmorgen fuldkorn

Kort før sommerferien udviklede og stylede jeg en række opskrifter med fokus på fuldkorn til en folder for Santa Maria. Selve folderen er en del af knæk cancer kampagnen, hvor formålet er at inspirere til mere fuldkorn i hverdagen. Udgangspunktet i alle opskrifterne er fuldkornstortilla – whole wheat tortillas – og for hver solgt pakke giver Santa Maria 1 kr. til kampen mod cancer.

Folderen som er gratis, indeholder 20 fristende fuldkornsopskrifter, og den forventes at lande i butikkerne i løbet af en måneds tid. Indtil da kan den ses HER, hvor du kan få alle opskrifterne og blive inspireret til, hvordan du kan bruge fuldkornstortilla til andet end madpandekager.

En af de opskrifter, som jeg er meget begejstret for, er morgenmads tortillaer med æg, chorizo og svampe. De er super nemme at tilberede, de smager fantastisk… og så er de en hurtig genvej til mere fuldkorn.

tortillaaeg_svampe

TORTILLA-ÆG MED SVAMPE
Af Lone Kjær Foto Peter Kam

4 personer

250 g svampe
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
4 tomat
4 whole wheat tortillas
lidt olivenolie
12 skiver chorizopølse
4 æg
1 lille håndfuld bredbladet persille
salt og peber

Rens svampene, og skær dem i skiver.
Varm olien på en pande og rist svampene ved god varme et par minutter sammen med presset hvidløg. Tag svampene af panden. Skær tomaterne i skiver.
Læg tortillaerne på bageplader med bagepapir. Pensl tortillaerne med lidt olivenolie. Fordel svampe, tomater og chorizopølse på tortillaerne. Slå æggene ud – et på hver tortilla – og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.
Skyl persillen og slyng den tør. Krydr tortillaerne med salt og peber og top med bredbladet persille.

Skærmbillede 2013-08-21 kl. 17.54.17

Print Friendly