Flapjacks

Næsten hver weekend går jeg i køkkenet sammen med mine børn for at bage, og i går var det de her flapjacks som min søn og jeg hyggede os med at røre sammen. Selvom det egentligt ikke tog særlig lang tid, så er fornøjelsen med at veje af, bage og se resultater altid stor.

I min opskrift på flapjacks bruger vi havregryn og tørrede frugter i stedet for en færdig mysliblanding, og fordi de sunde ingredienser kombineres med både smør, sirup, farin og chokolade er det mere en småkage end en müslibar, vi ender med at sætte tænderne i.

Flatpacks fuld

Flapjacks
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

Ca. 16 stk.

125 g smør
100 g lys sirup
100 g havregryn
100 g rosiner
75 g tørrede tranebær
50 g finthakkede tørrede abrikoser eller figner
50 g kokosmel
75 g hvedemel
75 g brun farin
50 g hakket hvid chokolade

Tænd ovnen på 180 grader. Smør en form ca. 20 x 20 cm og beklæd med bagepapir.
Kom smør og sirup i en gryde og smelt ved svag varme. Kom havregryn, rosiner, tørrede tranebær, abrikoser, kokosmel, hvedemel og brun farin i en skål og kom smørblandingen i. Rør massen sammen og tilsæt hakket chokolade.
Pres massen i den smurte form og bag i ca. 25 min. til den er gylden. Afkøl kagen før den skæres i firkanter på ca. 4 x 4 cm.

 

Print Friendly