Næsten hver weekend går jeg i køkkenet sammen med mine børn for at bage, og i går var det de her flapjacks som min søn og jeg hyggede os med at røre sammen. Selvom det egentligt ikke tog særlig lang tid, så er fornøjelsen med at veje af, bage og se resultater altid stor.
I min opskrift på flapjacks bruger vi havregryn og tørrede frugter i stedet for en færdig mysliblanding, og fordi de sunde ingredienser kombineres med både smør, sirup, farin og chokolade er det mere en småkage end en müslibar, vi ender med at sætte tænderne i.
Flapjacks
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
Ca. 16 stk.
125 g smør
100 g lys sirup
100 g havregryn
100 g rosiner
75 g tørrede tranebær
50 g finthakkede tørrede abrikoser eller figner
50 g kokosmel
75 g hvedemel
75 g brun farin
50 g hakket hvid chokolade
Tænd ovnen på 180 grader. Smør en form ca. 20 x 20 cm og beklæd med bagepapir.
Kom smør og sirup i en gryde og smelt ved svag varme. Kom havregryn, rosiner, tørrede tranebær, abrikoser, kokosmel, hvedemel og brun farin i en skål og kom smørblandingen i. Rør massen sammen og tilsæt hakket chokolade.
Pres massen i den smurte form og bag i ca. 25 min. til den er gylden. Afkøl kagen før den skæres i firkanter på ca. 4 x 4 cm.





Jane
okt 2, 2013 -
Yummi, hvor lyder de lækre. Dem vil jeg prøve i weekenden.
Lone Kjær
okt 4, 2013 -
De er super lækre, så du kan godt glæde dig;-)
Lone Tingskou
okt 3, 2013 -
Hvor længe kan de holde sig? Skal de opbevares i køleskabet? Tak for en super madblog!!
Lone Kjær
okt 4, 2013 -
Tak Lone.
Jeg opbevarer kagerne i en kagedåse med tætsluttende låg med et stykke bagepapir i bunden. De kommer ikke i køleskabet, og de holder sig fint en uges tid – hvis de altså ikke når at blive spist inden;-)
Trine Lund
feb 13, 2018 -
Hej Lone
Tak for en super lækker opskrift 😊
Har du erfaring med om de bliver bløde hvis man fryser dem?
Mvh Trine Lund
Lone Kjær
feb 22, 2018 -
Tak Trine… Det har jeg ikke erfaring med, da vi altid spiser dem alt for hurtigt :-)