Sliders

I vores familie er hjemmelavede burgere altid meget populære, og i øjeblikket er børnene vilde med sliders, som miniburgerne kaldes. Vi laver dem ofte, når den yngste har lege-spisegruppe, men de er også en succes, hvis vi voksne inviterer til drinks og snacks.

Burgerboller skal helst være luftige, men må samtidig godt være mættende. Jeg kommer lidt kamutmel (som er 100% fuldkorn) og durummel i dejen. Det giver en lidt mere rustik bolle, som stadig har masser af burgerpotentiale.

miniburger fuld

Sliders
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth 

12 stk.

Mini burgerboller (12 stk.)
15 g gær
1 1/2 dl lunkent vand
1 dl kærnemælk
1 tsk. salt
100 g kamutmel (kan erstattes af groft speltmel, ølandshvede eller grahamsmel)
100 g durummel
125 – 150 g hvedemel
½ dl mælk til pensling
2 spsk. sesamfrø 

Fyld
400 g hakket oksekød
6 skiver ost
1 bakke blandede salat
6 tomater
ketchup
mayonnaise
12 små pinde 

Burgerboller: Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, kamutmel, durummel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel til dejen lige akkurat kan slippe fingrene.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til små boller. Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir og tryk dem ud, så de bliver ca. 1 cm høje. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldenbrune.

Fyld: Form kødet til 12 små bøffer og tryg dem let flade. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne på en varm grillpande et par minutter på hver side. Skær osten i halve skiver og læg dem på bøfferne, så den smelter.
Skyl salaten og slyng den tør. Skær tomater i skiver. Flæk bollerne og smør med mayonnaise. Fordel salat, bøffer, tomat og ketchup i brødene. Fæstn med små pinde.

 

Print Friendly