Gulerodssuppe med friterede løg

I vintermånederne står menuen herhjemme ofte på suppe, fordi det er noget hele familien er begejstret for. Det er næsten altid grøntsagssuppe som finder vej til menuen. Dels er de nemme at tilberede, det er en god måde at få mange grøntsager på, og så kan de varieres afhængig af sæson, og hvad der gemmer sig i grøntsagsskuffen.

Jeg er vild med suppetoppings, og synes godt det må være mere og andet end bare sprødstegt bacon. Prøv fx de friterede løg i kombination med creme fraiche og krydderurter. Det giver suppen mere smag og kontrast, og er samtidig en let måde at imponere og overraske smagsløgene på.

Gullerodssuppe

Gulerodssuppe med friterede løg og creme fraiche
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

600 g gulerødder
1 løg
1 orange peberfrugt
1 rød chili
1 stængel citrongræs
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
1 liter grøntsagsbouillon
salt og peber

Friterede løg:
2 løg
2 spsk. olivenolie
flagesalt

Tilbehør:
1 dl creme fraiche
1 bundt urter fx frisk koriander, eller rød basilikum
Groft brød

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget. Snit peberfrugten. Flæk chilien, fjern kerner og hak chilien fint. Hak citrongræs fint.
Varm olien i en gryde og svits løg, chili, citrongræs, presset hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt gulerødder og peberfrugt og hæld bouillon ved. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min., til grøntsagerne er møre.
Tag gryden af varme og blend til en ensartet suppe. Smag suppen til med salt og peber.

Skær løgene i tynde ringe. Varm olien på en slip-let pande og rist løgene til de er sprøde. Drys løgene med salt og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
Server suppen med friterede løg, creme fraiche og krydderurter.

Print Friendly