Råkost med rødder og quinoa

Det er ikke så længe siden, at jeg spiste frokost på RAW42, hvor jeg blandt andet fik serveret en appetitlig broccolisalat primært bestående af forskellige rå grøntsager og quinoa. Selvom jeg er vild med grøntsager, så har tanken om det uforarbejdede planterige lydt en smule fanatisk i mine ører, men efter at have spist på RAW42 et par gange, er jeg blevet positivt overrasket over det kreative og velsmagende koncept. Det har siden inspireret mig til at lave denne ligeså rå salat dog med udgangspunkt i råkost af rodfrugter, kogt kylling og quinoa.

Salaten er en rigtig energibooster, proppet med saftige, sprøde grøntsager og nærende proteiner, uden for mange kulhydrater. Den smager fantastisk, som let aftensmåltid eller frokost og undlader du kylling, kan den fint serveres som tilbehør til fx fisk eller kød.

SUND-salat med rodfrugter

Qunioa salat med rå rødder og kylling
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

1 dl sort quinoa
300 g kyllingefilet uden skind og ben
5 dl grøntsagsbouillon

250 g knoldselleri
250 g rødbeder
2 gulerødder
100 g rucola
100 g fetaost i tern
1 bundt persille
25 g mandler
salt og peber

Vinaigrette:
1 spsk. vineddike
3 spsk. olivenolie
2 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. flydende honning

Skyl quinoa godt og kog som angivet på emballagen og afkøl.

Kog kyllingen i bouillon i ca. 30 min. Hæld kogevandet fra. Gem ca. ½ dl. Findel kyllingen med to gafler og spæd til med lidt af bouillonen til kyllingen er findelt og saftig.
Skræl knoldselleri, rødbeder og gulerødder og riv rodfrugterne på den grove side af et rivejern. Skyl og slyng rucola. Hak persillen. Rist mandlerne gyldne på en tør pande og hak dem groft.

Vend quinoa med rodfrugter, rucola, fetaost og mandler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend i salaten sammen med kyllingen. Smag til med salt og peber.

Print Friendly