Denne lækre, velsmagende perlebygsalat laver jeg af og til, når Flora og jeg er alene hjemme. Min yngste er nemlig ikke den store fan af perlebyg, så selvom han både spiser grønkål og chorizopølser, springer han helst over.
Opskriften har jeg oprindelig lavet til mine sider i Bo Bedre, og den blev til af en rest kogt perlebyg, lidt stegt chorizopølser og noget grønkål som en slag tøm-køleskabet-salat, der smagte alt for godt til ikke at blive delt.
Salaten er super nem at lave, den smager forrygende både solo eller til en stykke fisk, og hvis du skulle have rester af enten granatæblekerner eller andet kål, kan du fint supplere med det.
Perlebyg med chilistegt grønkål, chorizo og mandler
Af Lone Kjær Foto Anders Schønnemann
4 personer
200 g perlebyg
200 g ribbet grønkål
400 g chorizopølser
2 fed hvidløg
chiliflager
salt og peber
50 g saltede mandler
Skyl perlebyg og kog som angivet på emballagen. Afdryp perlerne.
Skyl og snit grønkålen helt fint. Giv grønkålen et opkog og afdryp.
Steg chorizopølserne på en pande, til de er sprøde. Tilsæt grønkål og steg et par minutter sammen med presset hvidløg. Tilsæt perlebyg og vend godt rundt. Smag til med chiliflager, salt og peber. Drys af hakkede saltede mandler.