Søndagsæg

I de fleste weekender gør jeg lidt ekstra ud af morgenmaden og ofte er det søndag, som er forkælelses dagen. Jeg bager enten brød eller boller, som suppleres med en smoothiebowl eller en eller anden form for æg.

Det med æg er egentligt ikke mit speciale, for jeg har aldrig været den store æggespiser, selv om det er blevet bedre med årene. Min datter Flora er til gengæld meget begejstret for æg, så hun forkæler os af og til med et pocheret æg, som hun er imponerende god til at lave.
En anden lille anretning med æg, som jeg rigtig godt kan lide er æg i cocotte med spinat og tomat. Det er en utrolig nem måde at lave lækre søndagsæg på, for det hele tilberedes og serveres efterfølgende i de små appetitlige cocotter.

På billedet har jeg serveret æggene med skiver af baguette, som jeg rister sprøde i ovnen med olivenolie og estragon. De smager virkelig godt til, men kan sagtens erstattes af et stykke rugbrød.

aeg-i-kokotte-med-spinat-og-sprod-baguette-vZqwAsYcAiUS-UD3d8X2Cw 

Æg i cocotte med spinat og sprød baguette
Af Lone Kjær Foto Anders Schønnemann

4 personer

100 g frisk spinat
100 g små tomater
4 æg
50 g reven mozarellaost
salt og peber

1 baguette
Olivenolie
1 lille bundt estragon
Salt og peber

Tænd ovnen på 180 grader. Skyl spinaten og slyng den tør. Skær tomaterne i kvarte. Fordel spinat og tomater i små cocotter eller andre ildfaste skåle. Spinaten fylder meget, men falder sammen under bagning. Slå æggene ud. Et i hver skål / form og vend forsigtigt rundt med en gaffel. Drys med reven ost og krydr med salt og peber.
Sæt cocotterne i ovnen og bag i ca. 15 min.

Dryp brødene med olie og drys med hakket estragon, salt og peber. Rist brødene i ovnen til de er sprøde. Server til æggene.

Print Friendly