Rigtig godt nytår kære læsere.
Det er uendelig lang tid siden, jeg sidst har skrevet her på bloggen, for tiden flyver og jeg må nok erkende, at jeg ikke får serveret helt så mange opskrifter, som jeg drømmer om.
Efter en dejlig lang juleferie ser jeg frem til et nyt og spændende 2016, som forhåbentligt vil inkludere lidt flere blogindlæg. Jeg håber derfor, du fortsat vil læse med og lade dig inspirere.
Hvis du er på instagram, så kan du i øvrigt også følge mit mere visuelle univers på min profil, hvor jeg dagligt deler mine billeder.
I øjeblikket går der ikke en dag, uden at jeg laver en eller anden form for salat, for selvom det er koldt, så bugner det med lækre vintergrøntsager, som gør det nemt at få mere grønt på menuen.
I weekenden blev det bl.a. til denne vintersalat med frugt, som vi fik til en rest andeconfit, og det var rigeligt til os, da vi trængte til noget let. Salaten er en vellykket kombination af det bitre, sure, salte og søde, og genial som et lækkert sprødt tilbehør til mange af vinterens mere tunge retter.
Vintersalat med frugt
Af Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann
4 personer
1 radicchio
1 julesalat
2 pærer
1 æble
1 granatæble
50 g rosiner
2 spsk. saltede mandler
hel parmesanost
Vinaigrette:
1 spsk. vineddike
1 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie
Skær bunden af de to slags salaten og fjern de yderste blade. Snit salaterne, skyl dem godt og slyng tørre.
Skær pærer og æble i kvarte. Fjern kernehus og skær frugten i både. Halver granatæblet, tag kerner og saft ud med en ske og vend med salater, frugt, rosiner, hakkede mandler og reven parmesanost.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen og vend i salaten.
Mikkel
jul 11, 2016 -
Mums det ser lækkert ud! Det vil jeg lige prøve at gøre dig efter Lone, kan du fortælle mig hvor I har fået ande confit fra???
Vh
Mikkel
Lone Kjær
jul 18, 2016 -
Tak Mikkel. Beklager mit lidt sene svar. Enten laver jeg andeconfit selv, eller køber det i Irma, hvor det fås på dåse. Nemt og lige til at lune i ovnen. God sommer.