Bounty isbar

Nu da sommeren endelig har meldt sin ankomst, står mit køkken derfor på sæsonens friske og sprøde sommergoder. Jeg har som altid gang i mange spændende projekter, når både piskeris og køkkenkniv er i brug, og det har af den grund stået lidt stille til med indlæg her på bloggen.

Jeg suser rundt i forsøg på at lade kreativitet, sundhed og selvfølgelig den gode smag smelte sammen i gryden – og varmer så småt op til det kommende efterår og vinterenes lidt mørkere måltider. Derfor er der desværre ikke tid til at holde bloggen opdateret længere, men hvis man ønsker små glimt af mine daglige kokkereringer og smagsoplevelser udefra, er det på min instagram @lone_kjaer at den slags foregår med smil.

Jeg synes dog ikke, at I kære læsere skal snydes for en lille opskrift, da det jo netop er sommertid. I den forbindelse kan man vist kun komme i tanke om en kølig og saftig is til at nyde under parasollen – en nødvendighed i de lune stunder.
Her er denne, bounty-inspirerede, kokosisbar forfriskende og cremet til de kommende solskinsdage. Af opskriften bliver 16 stykker, så der er lidt til fryseren.

Bounty is

 

Bounty isbar
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
16 stk.

Kokosis:
1 økologisk limefrugt
5 dl piskefløde
1 dåse sød kondenseret mælk
200 g kokosmel

Chokoladeovertræk:
250 g mørk chokolade
3 spsk. kokosolie eller koldpresset olie
50 g kokosmel

Skyl limen og riv skallen fint.

Pisk fløde, kondenseret mælk og limeskal til tykt skum og vend kokosmelet i. Bred iscremen ud i en lille firkantet form (ca. 18 x 25 cm) foret med film eller bagepapir. Slå den i bordet et par gange for at undgå lufthuller. Dæk formen med film og sæt den i fryseren 5-6 timer.

Vend isen ud på et skærebræt og lad den stå 5 minutter. Del den igennem på langs med en varm kniv. Skær hvert stykke i 8 rektangulære stykker med en varm kniv. Læg dem på et fad med film eller bagepapir og sæt dem i fryseren 1 times tid. Sæt også et tomt fad i fryseren.

Smelt chokoladen sammen med kokosolie i en skål over vandbad og rør chokoladen igennem med en ske.

Tag det tomme fad og 4 stykker is ud af fryseren. Vend lynhurtigt én isbar i chokoladen, så den bliver fuldstændig dækket. Læg den på et stykke bagepapir på det kolde fad og drys med kokos – du skal være hurtig, for chokoladen stivner næsten øjeblikkeligt. Fortsæt med de øvrige isbarer og frys dem indtil de skal serveres.

 

Print Friendly