Blåbærtærte med stjernelåg

For et par uger siden lavede jeg denne blåbærtærte, da vi havde gæster. Forinden havde jeg ryddet op i fryseren, og fundet en store pose blåbær, så den blev brugt som fyld i tærten sammen med lidt smuttede mandler og et tyndt lag marcipan. For fornøjelsens skyld lavede jeg et stjernelåg i stedet for et klassisk fletlåg, og jeg synes, tærten blev rigtig fin.

På det her billede kan du se, hvordan tærten ser ud både før og efter den er bagt. De flotte billeder er taget af Columbus Leth til en bagesag, jeg lavede til Boligliv, hvor tærten også var med.

Hvis du ikke er til blåbær, så kan fyldet sagtens varieres og du kan i stedet bruge andre sommerbær, som fx. hindbær, stikkelsbær eller solbær. God weekend!

Blåbær pie før og efter 02

Blåbærtærte med stjernelåg
Af Lone Kjær Foto Columbus leth

1 tærte ca. 8 personer

Mørdej:
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk. vaniljestukker
150 g smør
1 æg
lidt vand

Fyld:
500 g frosne blåbær
100 g sukker
50 g smuttede mandler
1 spsk. majsstivelse
100 g marcipan

Kom hvedemel i en skål med sukker og vaniljesukker. Smuld smørret heri og saml dejen hurtigt med ægget – og evt. lidt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 1 time før den rulles ud.
Vend blåbær med sukker, hakkede mandler og majsstivelse.
Rul 2/3 af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passe i størrelsen til en tærteform – eller en springform.
Fordel dejen i den smurte form. Skær overskydende kanter af. Top med skiver af marcipan og fordel dernæst blåbærfyldet over.
Rul resten af dejen ud og udstik til stjerne – gerne i forskellige størrelser. Læg stjernerne over kagen som et låg. Pensl med sammenpisket æg.
Bag tærten ved 180 grader i ca. 25 min.

blåbær pie efter 01

Print Friendly