Spis ude

På denne tid af året, er det ingen kunst at lave let, lækker og ukompliceret hverdagsmad, for i øjeblikket bugner det med velsmagende grøntsager og de lyse, lune sommeraftener inviterer til måltider, der kan spise ude.

Forleden læste jeg en klumme netop om glæden ved at spise under åben himmel. En glæde som rigtig mange af os deler, fordi mad smager meget bedre, når man spiser ude. Selvom vi godt ved, at det ikke er videnskabeligt bevist, så skærpes alle sanser på en anden måde, når man spiser i det fri – og det er ligegyldigt om det er en kartoffelmad, grillmad eller noget helt tredje.

Jeg elsker simpelthen de her laksespyd, og derfor er de en fast del af vores grillrepertoire. Den sprøde fennikelsalat med saftige ferskener og søde sommerbær er et perfekt match til den lidt fede fisk – og så er det et let måltid som nemt kan spises ude – enten på terrassen eller på en picnic.

Laksespyd 01

Sprød fennikelsalat med laksespyd
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth 

4 personer

2 fennikel
1 bundt forårsløg
4 ferskener
100 g hindbær
1 bundt bredbladet persille
2 spsk. mandler

6 laksefileter

½ dl olivenolie
1 lime eller citron
2 spsk. ristede sesamfrø
salt og peber
12 grill spyd

Skær top og bund af fennikel og snit fennikel fint. Snit forårsløg.
Skær ferskener i kvarte, fjern stenene og skær ferskener i både. Vend fennikel med forårsløg, ferskener og hindbær.
Hak persillen. Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Vend halvdelen af persillen i salaten sammen med hakkede mandler.
Skær laksefileterne igennem så der bliver dobbelt så mange stykker. Træk fisken på grillspyd og pensl med olivenolie. Grill laksen på en grill eller varm grillpande i 2-3 min. på hver side.
Rør olivenolie med lime-skal og saft. Dryp olien over laksespyddene, og drys med resten af persillen og sesamfrø. Server med fennikelsalat.

Print Friendly