Kartoffelpizza med gedeost

I øjeblikket handler det meste af min arbejdstid om den kommende jul, og hele sidste uge duftede her vidunderligt af krydderier, andesteg, marcipan og hvad der ellers hører sig til.

Heldigvis elsker jeg jul, men midt i den store madfest kan man godt længes efter noget mere simpelt. Efter lange fotodage i julens tegn, er appetitten naturligvis ikke så stor, så derfor ender aftensmaden ofte med at blive noget helt enkelt.

Forleden lavede jeg denne kartoffelpizza, og det var lige hvad jeg trængte til efter en dag med mange julegodter. Dejen havde jeg lavet i forvejen – og opbevaret på køl – så resten var nemt og meget overskueligt. Pizzaerne smagte himmelsk og mindede mig endnu engang om, at mad hverken behøver være ekstravagant eller kræve mange timer i køkkenet, for at vække madglæde.

Kartoffelpizza 02 

Kartoffelpizza med gedeost og radiser
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 pizzaer / 4 personer

Pizzadej
3 dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
100 g groft speltmel
250 g italiensk durummel
ca. 150 g hvedemel

Fyld
250 g hel mozarella
2 bagekartofler
1 rødløg
lidt olivenolie
4 kviste frisk rosmarin
200 g gedeost
salt og peber
2 spsk. basilikumspesto
1 bundt radiser
1 håndfuld rucola

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, speltmel og durummel. Ælt til sidst hvedemel i dejen, og ælt dejen glat og smidig. Er den for klistret tilsættes lidt mere durummel. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
Skær mozarella i skiver. Skræl kartoflerne og skær i tynde skiver. Skær løget i tynde både.
Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud til en rund pizza. Læg dem hver på et stykke bagepapir. Dryp lidt olie på bundene. Top efterfølgende med mozarella, taglagte kartofler, løg, hakket rosmarin og smuldret gedeost. Krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne en af gangen på en bagesten i ovnen ved 250 grader varmeluft i ca. 8 min. til de er sprøde.
Dryp pesto over de varme pizzaer og server med finthakkede radiser og rucola.

Print Friendly