Denne opskrift på steaksandwich er en af mine absolutte fredagsfavoritter. Det er hjemmelavet fastfood for det tager ikke mere end ca. 20 minutter at lave, og det er vist hurtigere end at ringe efter en pizza.
Hvis man køber nogle gode bøffer får det hele et dejligt strejf af lidt luksus, og det kan jeg godt lide.
Herhjemme er det blevet et meget populært måltid, som næsten har udkonkurreret burgeren, og hvis den yngste brokker sig over, at surdejsbrødet er for hårdt, så får han hele molevitten i en sandwichbolle i stedet.
Rigtig god weekend.
Steaksandwich med chilimayo og avokadosalat
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth
4 personer
1 bakke babyspinat
4 avokado
saft af ½ citron
2 røde chilier
50 g saltede mandler
½ dl mayonnaise
½ dl creme fraiche
2 tsk. Dijonsennep
4 skiver surdejsbrød
4 oksebøffer
salt og peber
Skyl spinaten og slyng den tør.
Skær avokados i tern og dryp citronsaft over. Flæk chilierne, skab kernerne ud og hak chilierne fint. Vend avokado med spinat, halvdelen af chilien og hakkede mandler.
Rør mayonnaise med creme fraiche, sennep og resten af chilien.
Rist brødet. Krydr bøfferne med salt og peber og grill dem et par minutter på hver side.
Smør brødene med chilimayonnaise og top med bøf og avokadosalat.