Hjemmelavet chokoladesmør er en af de nemmeste ting at lave. Det er en slags nutella – bare meget bedre – med en fin smag af hasselnødder og chokolade.
Hvis du spørger mine børn, så laver vi det lidt for sjældent, men når vi gør, så hjælper de til. De synes, det er sjovt at afskalle hasselnødder, og hver gang bliver de meget fascineret af, at noget så simpelt som hasselnødder, god chokolade, fløde og lidt smør kan trylles om til en slags hjemmelavet nutella. Vi spiser det på ristet brød i weekenden, og som fyld i mormors pandekager, men det smager faktisk også uforskammet godt som topping på muffins.
Af opskriften bliver 1 glas, som holder sig fint et par uger, hvis det opbevares i et glas med låg i køleskabet.
Chokoladesmør
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
1 stort glas
100 g hasselnødder
2 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
150 g flødechokolade
25 g smør
Tænd ovnen på 180 grader.
Læg nødderne på en bageplade med bagepapir og rist i ovnen til de er gyldne og dufter – det tager 10-15 min. Tag nødderne ud og nuller skallerne af.
Kom de afskallede hasselnødder i en blender og hak dem fint.
Kom fløden i en gryde og varm op til den når kogepunktet.
Hak de to slags chokolade og kom dem i en skål. Hæld fløden over og rør godt til chokoladen er smeltet og cremen er ensartet. Pisk smørret i og vend til sidst hasselnødderne i.