En kage til festlige lejligheder

I fredags blev der uddelt priser til professionelle, der arbejder med madkommunikation, og som flere af jer måske allerede har bemærket, vandt jeg i kategorien Opskriftsudvikling. Desværre havde jeg ikke mulighed for at deltage i festen, men jeg er alligevel utrolig glad, stolt og meget beæret.

Det er anden gang Mad+Medier uddeler priser, og for mig er prisen en ekstra lille anerkendelse af mit arbejde og den madkommunikation som jeg brænder så meget for. Vindermotivationen var ’spot on’, men jeg vil spare jer for mere snak, og i stedet fejre prisen med opskriften på denne lækre frozen cheesecake med sommerbær. Kagen er fantastisk som dessertkage til festlige lejligheder og kombination af ostekage forklædt som is med hvid chokolade og sommerbær gør den svær at modstå.

God sommer til jer alle. Jeg holder ferie fra bloggen i juli og er først tilbage til august. I mellemtiden kan du følge mig på Instagram @lone_kjaer

islagkage m baer 02b

Frozen cheesecake med hvid chokolade og sommerbær
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

1 kage til 8-10 personer

200 g hvid chokolade
3 æggehvider
75 g sukker
2 ½ dl piskefløde
200 g flødeost naturel
1 økologisk citron
1 stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
200 g digestive kiks

Pynt:
500 g friske bær fx hindbær, jordbær og blåbær

Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad.
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en blankt og cremet.
Pisk fløden til blødt skum.
Pisk flødeosten cremet (uden klumper) og tilsæt fintrevet citronskal og vaniljekorn eller vaniljesukker.
Rør den smeltede chokolade i. Vend marengsmassen og flødeskummet i flødeostecremen lidt ad gangen.
Knus kiksene groft og vend resten i cremen.
Hæld det hele i en lille springform ca. 18-20 cm diameter foret med film eller bagepapir og slå den i bordet et par gange for at undgå lufthuller. Dæk formen til og sæt den i fryseren minimum 6 timer.

Tag kagen ud af fryseren 20 minutter før servering. Åbn formen og flyt kagen over på et fad. Pynt iskagen med friske bær.

 

Print Friendly