I fredags blev der uddelt priser til professionelle, der arbejder med madkommunikation, og som flere af jer måske allerede har bemærket, vandt jeg i kategorien Opskriftsudvikling. Desværre havde jeg ikke mulighed for at deltage i festen, men jeg er alligevel utrolig glad, stolt og meget beæret.
Det er anden gang Mad+Medier uddeler priser, og for mig er prisen en ekstra lille anerkendelse af mit arbejde og den madkommunikation som jeg brænder så meget for. Vindermotivationen var ’spot on’, men jeg vil spare jer for mere snak, og i stedet fejre prisen med opskriften på denne lækre frozen cheesecake med sommerbær. Kagen er fantastisk som dessertkage til festlige lejligheder og kombination af ostekage forklædt som is med hvid chokolade og sommerbær gør den svær at modstå.
God sommer til jer alle. Jeg holder ferie fra bloggen i juli og er først tilbage til august. I mellemtiden kan du følge mig på Instagram @lone_kjaer
Frozen cheesecake med hvid chokolade og sommerbær
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
1 kage til 8-10 personer
200 g hvid chokolade
3 æggehvider
75 g sukker
2 ½ dl piskefløde
200 g flødeost naturel
1 økologisk citron
1 stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
200 g digestive kiks
Pynt:
500 g friske bær fx hindbær, jordbær og blåbær
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad.
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en blankt og cremet.
Pisk fløden til blødt skum.
Pisk flødeosten cremet (uden klumper) og tilsæt fintrevet citronskal og vaniljekorn eller vaniljesukker.
Rør den smeltede chokolade i. Vend marengsmassen og flødeskummet i flødeostecremen lidt ad gangen.
Knus kiksene groft og vend resten i cremen.
Hæld det hele i en lille springform ca. 18-20 cm diameter foret med film eller bagepapir og slå den i bordet et par gange for at undgå lufthuller. Dæk formen til og sæt den i fryseren minimum 6 timer.
Tag kagen ud af fryseren 20 minutter før servering. Åbn formen og flyt kagen over på et fad. Pynt iskagen med friske bær.
Grith
jun 30, 2014 -
Hej Lone.
Stort til lykke med prisen og rigtig god sommer.
Grith
Lone Kjær
jun 30, 2014 -
Tusind tak Grith… god sommer til dig:-)
Maiken C
jun 30, 2014 -
Hej Lone. Stort tillykke med prisen :-) Jeg er stor fan af dine opskrifter og har efterhånden fået prøvet en del af dem :-) God sommerferie…. Venlig hilsen, Maiken
Lone Kjær
jul 1, 2014 -
TAK Maiken. Det er altid dejligt at høre:-)Rigtig god sommer… jeg håber den byder på masser af god mad:-)
Søs
jul 1, 2014 -
Wauw, Lone, den skal prøves her til sommer. Tak for supergode opskrifter. :-)
Lone Kjær
jul 3, 2014 -
TAK Søs… og god sommer, håber du får smagt kagen :-)
Stine
jul 8, 2014 -
Hej Lone
Skøn side du har!
Er lidt i tvivl om du putter kiksene i bunden som i en klassisk chresekage eller om de blandes sammen med resten af ingredienserne?
Mvh Stine
Lone Kjær
jul 15, 2014 -
Tak Stine… de knuste kiks skal ikke danne en bund. De vendes i stedet med de øvrige ingredienser, så der kommer lidt fyld i ismassen.
God fornøjelse.
Kh Lone