En lille rabarberkage

Selv om jeg har bragt adskillige opskrifter med rabarber på det seneste, så får rabarberne lov til at spille en afgørende rolle i endnu en opskrift.

De fine små kager består helt simpelt af en frangipane med blandt andet mandler, marcipan og hvid chokolade… ingredienser som spiller rigtig godt sammen med de syrlige rabarber. Kagerne er nemme at lave og bliver rigtig fine, når de som her bages i små portionsforme, hvor rabarberne smukt titter frem. Rabarbersaften rører jeg med en creme fraiche som serveres til kagerne, for at tilføre lidt syrligt sødme.

03 Menu maj dessert

Frangipane med rabarber
Af Lone Kjær Foto Anders Schønnemann

8 kager

Rabarber:
2 dl vand
100 g rørsukker
200 g rensede rabarber

Frangipane:
100 g smør
100 g sukker
75 g mandler blended til mel
50 g marcipan
50 g hvedemel
2 æg
50 g hvid chokolade
2 spsk. mandelflager

Tilbehør:
lidt flormelis til drys
2 dl Creme fraiche 38%

Skær rabarberne i små stykker på ca. 2 cm. Kom rabarber, vand og rørsukker i en gryde og kog op ved svag varme i 5-10 minutter, til rabarberne er møre og sukkeret opløst.
Tag gryden af varmen og afkøl rabarberne. Si rabarberne fra lagen – gem lage og rabarber hver for sig til senere.
Tænd ovnen på 175 grader.
Rør smør med sukker, mandelmel, reven marcipan, hvedemel og æg. Hak chokoladen og vend i dejen.
Fordel dejen i 8 smurte portionsforme ca. 8 cm diameter. Fordel forsigtigt rabarberne i dejen og drys med mandelflager. Bag kagerne i ca. 25 min. til de er gyldne.
Rør forsigtigt creme fraiche med rabarbersaft.
Server kagerne med drys af flormelis og rørt creme fraiche.

Print Friendly