Opskriften på denne skønne chokolademoussekage har jeg oprindelig lavet til mine sider i Bo Bedre, og da jeg havde gæster forleden, lavede jeg den igen. Jeg må indrømme, at det er en af de bedste dessertkager med chokolade, jeg længe har lavet.
Kombinationen af chokoladekage med espresso og silkeblød chokolademousse er intet mindre end fantastisk, og eftersom kagen skal stå på køl i nogle timer, er den en oplagt gæstedessert.
Jeg lagde et billede af kagen på min instagram i går, og siden har jeg fået en del forespørgsler på opskriften… derfor kommer den her.
Chokolademoussekage med espresso og saltet mascarponecreme
Af Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann
10 personer
Kage
120 g mandelmel
270 g flormelis
75 g hvedemel
25 g kakaopulver
½ tsk. bagepulver
5 æggehvider
125 g smør
¾ dl espresso
Chokolademousse
200 g mørk chokolade med saltflager
200 g fløde chokolade
5 dl piskefløde
Saltet mascarponecreme
250 g mascarpone
1-2 spsk. flormelis
1 dl piskefløde
flagesalt
Kom mandelmel, flormelis, hvedemel, kakao og bagepulver i en skål og blandt det sammen.
Smelt smørret og afkøl. Rør æggehvider, smør og espresso i melblandingen til en ensartet konsistens.
Fordel kagedejen i en smurt springform ca. 22 cm diameter foret med bagepapir og bag kagen ved 160 grader i 25 – 30 min. Afkøl kagen, før den forsigtigt løsnes med en skarp kniv. Skær eventuelt toppen af kagen til, så den er lige.
Hak de to slags chokolade og kom det i en skål. Smelt chokoladen over vandbad. Afkøl chokoladen.
Pisk fløden til skum. Vend forsigtig med chokoladen til en ensartet creme.
Kom husholdningsfilm i kageformen, læg kagen tilbage i formen og top med chokolademousse. Stil kagen tildækket i køleskabet i minimum 2 timer.
Rør mascarpone med flormelis, piskefløde og smag til med havsalt. Ved servering skæres kagen ud i passende stykker og server med mascarponecreme.
Kagen opbevares på køl.
Malou Klidmoster
dec 9, 2014 -
Jeg fattes ord!
Det er noget af det lækreste jeg længe har set. Den kommer straks på listen over “Ting jeg skamløst må kopiere fra Lone” ;-)
Lone Kjær
dec 9, 2014 -
TAK Malou… jeg er helt sikker på, at du bliver ekstra glad i munden, når du tager en bid af denne kage:-)
Anne-Marie
dec 9, 2014 -
Gosh hvor ser den lækker ud! Den må jeg prøve snart.
Kh.
Anne-Marie
Lone Kjær
dec 9, 2014 -
Anne-Marie… jeg lover, du bliver ikke skuffet:-)
Marie
dec 11, 2014 -
Der står, at man skal “hakke de to slags chokolade og smelte dem over vandbad” men så vidt jeg kan se i opskrfiten er der kun opgivet 200 g. mørk chokolade – er det en fejl?
Lone Kjær
dec 11, 2014 -
Du skal bruge 2 slags chokolade… en mørk med havsalt og en flødechokolade – 200 g af hver… og det skulle gerne fremgå af opskriften;-))
Winnie Broodin Andersen
nov 11, 2015 -
Kan jeg undlade kaffen ??
Lone Kjær
nov 12, 2015 -
Det kan du godt, men for at opnå den rigtige konsistens, bør du i stedet bruge en tilsvarende mængde appelsinsaft.
God fornøjelse.
Maria Louisa Bennedsen
dec 28, 2015 -
Hejsa
Ser meget lækker ud og jeg overvejer den kraftigt til nytår, men skal hviderne ikke piskes stive?
På forhånd tak
Maria
Lone Kjær
dec 29, 2015 -
TAK Maria… den er super lækker. Og nej æggehviderne skal ikke piskes stive. De kommer i melblandingen sammen med smør og espresso. Rigtig god fornøjelse og godt nytår!
Rikke Glad
jan 22, 2016 -
Den skal prøves! Hvor får man mørk chokolade med salgflager? Kan man bruge alm. mørk chokolade og så tilføre lidt saltflager og i så fald hvor meget?
Lone Kjær
jan 22, 2016 -
Du kan købe mørk chokolade med havsalt / saltflager i de fleste velassorterede supermarkeder. Ellers kan du godt bruge mørk chokolade og smage til med flagesalt.
God fornøjelse.