Endelig kom sommeren… og selvom jeg påstår, at jeg ikke er nogen ispige, har jeg alligevel en lille svaghed for hjemmelavet is (og måske også ParadIS). For et par måneder siden lavede jeg en issag med hjemmelavet is til det her magasin, så hvis du synes Chai is, Chokolade Semifreddo, Parfait med stikkelsbær og hyldeblomst og Peach Melba Sorbet lyder lækkert, kan du få opskrifterne i det nye nummer, som er på gaden fra i morgen.
Men først får du lige en lille smagsprøve på Chai is – en mælke/flødeis med chai-krydderier – den er fantastisk, hvis du er Chai-fan!
Chai Is
ca. 1 liter
1/2 l kaffefløde
10 stk hel allehånde
10 stk hele nelliker
10 sorte peberkorn
2 cm hel kanel
2 stk hel stjerneanis
2 hele kardemommefrø
2 cm frisk ingefær (skrællet)
1/2 l sødmælk
200 g rørsukker
4 spsk sort the (Ceylon elle Assam)
8 pasteuriserede æggeblommer
Hæld kaffefløden i en gryde. Knus de tørre krydderier let fx i en morter og rør dem i fløden sammen med ingefæren – kom dem evt. i et tefilter. Giv det et kort opkog under omrøring. Tag straks gryden af varmen, læg låg på og lad det trække 1 time. Si krydderierne fra fløden.
Kom mælk og sukker i en anden gryde og giv det et ganske kort opkog – til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen, rør the’en i og lad det trække under låg 8 min. Si teen fra mælken.
Hæld æggeblommerne i en tykbundet gryde og tilsæt fløde og mælk. Pisk cremen over varmen til den tykner – den må ikke koge! Hæld den straks gennem en sigte over i en stor skål og lad den køle af.
Sæt cremen i køleskabet til den er helt kold. Hæld iscremen i en beholder med låg. Pisk isen igennem ca. hvert 20 min. til den er frossen. Hvis isen bliver for hård, kan den køres blød på en foodprocessor. Hvis du har en ismaskine kan isen fryses på den.
Server evt. isen i vafler med drys af hakkede nødder og chokoladespåner.
Laura R
jun 16, 2010 -
Jeg elsker is – så tak for opskriften og tak for at minde mig om at jeg har en ismaskine…
Anne au Chocolat
jun 16, 2010 -
Det lyder super lækkert Lone – den is må jeg prøve at putte i min baby (hov jeg mener…. i min ismaskine :-))
Klidmoster
jun 16, 2010 -
Hej Lone
Wow, som den chai-elsker jeg er må så absolut lave sådan en omgang på ismaskinen. Er der rigtigt forstået at æggeblommerne ikke skal piskes?
Lone Kjær
jun 17, 2010 -
DEN ER LÆKKER !
Og æggeblommerne skal bare røres sammen med fløde og mælk i en gryde over varme til en tykner – men uden at koge!
foodfanatic
jun 19, 2010 -
Kære Lone
Lækre billeder og hvor lyder det bare som en skøn kombination.Jeg elsker chai. Har netop købt ismaskine, så er selv i gang med at eksperimentere. Tak for god inspiration.
Kh Nadia
Lone Kjær
jun 20, 2010 -
Tak Nadia… det ser jeg frem til at læse mere om på din fine blog. Kh, Lone
EVA
maj 30, 2011 -
HEJ LONE
DU HAR VEL IKKE EN OPSKRIFT PÅ LAKRIDS IS
MVH EVA .
Lone Kjær
maj 31, 2011 -
Kære Eva,
Jeg har en opskrift på en fuldstændig uimodståelig lakridsparfait… du finder den i min e-bog til højre på siden, eller ved at klikker på det her link
http://v.calameo.com/2.0/cviewer.swf?bkcode=000313781aa01de1ae745&langid=en
Den bliver altid rigtig god og cremet… selv mine børn er vilde med den!
Kh Lone
Elin
jan 8, 2012 -
Kære Lone.
Jeg er nytilkommen og nu fornøjelig bruger af din fantastisk blog. Jeg er ved at pløje mig igennem alle dine helt uimodståelige og inspirerende opskrifter og andre links.
Jeg har netop været inde på din is-opskrift med Chai te fra sidste sommer, og vil prøve at lave den inden længe.
Jeg har noget fransk “Chai te Concentrate” fra Philibert Routin, 1883. Kan jeg anvende dette til opskriften i stedet for at at lave hele krydderiblandingen?
Godt nytår.
Venlig hilsen,
Elin
Lone Kjær
jan 10, 2012 -
Kære Elin,
Tusind tak for de søde ord.
Nu kan sagtens bruge din egen chai-blanding i stedet for at lave hele krydderiblandingen. Bare du følger fremgangsmåden.
Det er selvfølgelig vigtigt, at du doserer teen, så den er stærk og meget krydret, for at få den optimale chai-is.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Lone