Kan man spise dukkah til morgenmad ?

Forleden sov mormor hos os, og da jeg kommer ned sidder hun og spiser morgenmad. Dvs. hun spiser yoghurt med hjemmelavet musli – tror hun. I køkkenskufferne har hun nemlig fundet en krukke med noget, som til forveksling godt kan ligne musli. Mormor spiser, men hun siger ikke rigtig noget, selvom hun undrer sig over, at muslien er meget krydret og anderledes end hun er vant til.

Da jeg lidt senere sætter mig til bords, går det op for mig, at hun er i fuld gang med at spise yoghurt med dukkah til morgenmad!!! Til dem som ikke lige er med… Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding, man kan drysse i salater, supper, på kød og lign. Det består bl.a. af ristede hasselnødder, sesamfrø, spidskommen, koriander og fennikelfrø (se billede) – og det smager fuldstændig fantastisk. Bare ikke på yoghurt og til morgenmad skulle jeg hilse og sige fra mormor ;-)

Print Friendly