Spise med Price

Jeg ser stort set aldrig madprogrammer på tv, men i går gjorde jeg en undtagelse. Jeg så “Spise med Price” og det var som forventet interessant underholdning.

De to madglade brødre er hyggelige på deres helt egen drengerøvsfacon, fyldt med selvironi  og humor – særligt når det gælder deres forbrug af smør.

Alligevel blev jeg noget overrasket, da jeg så, hvordan Adam lavede kartofffelmos eller gourmetmos, som han vist nok også kaldte den, med vel rigelige mængder smør og fløde, og allerhelst efter princippet lige dele kartofler / smør og fløde.

De fleste elsker kartoffelmos, men en god mos behøver altså ikke vælte i smør og fløde, for at være velsmagende.

En del af brødrene Prices koncept er åbenbart at jo mere smør, fløde og ost man bruger, des bedre. Et forbrug som brødrene forsøger at legitimere ved hjælp af deres uhøjtidelige facon, men som er fuldstændig unødvendigt og umoderne i en tid, hvor stadig flere bliver overvægtige.

Madprogrammer skal selvfølgelig have en vis underholdningsværdi og det har brødrene Price absolut. De er både sjove at se og høre på, men de er håbløs gammeldags, når det kommer til formidling af god velsmagende klassisk mad anno 2010.

Kort sagt brødrene Price gavner ikke ligefrem folkesundheden og jeg håber ikke deres opskrifter er hverdag hjemme hos familien Danmark. Til gengæld bidrager de godt til aftenunderholdningen.

Billedet har jeg fra DR1.

Print Friendly