August – en lille madglad dreng

I den ideelle verden burde alle forældre inddrage deres børn i madlavningen, lære dem om gode råvarer, hvordan “rigtig” mad bør smage og hvordan vi tilbereder et sund og varieret måltid. Sådan ser virkeligheden bare ikke altid ud. Og det kan godt virke som en temmelig uoverskuelig opgave.

I øjeblikket er vi herhjemme inde i en rigtig god periode. For tiden går August på tre nemlig meget op i, hvad vi skal have at spise til aften. Det spørger han om flere gange om dagen. Han er også meget glad for, at være med til at lave mad. Og selvom han er lille, er han rigtig god til det. Han er bl.a. med til slå dej op, “male” brødene med sammenpisket æg inden de bages, skylle og slynge salat, skrælle gulerødder, komme mad ned i gryden og dække bord. Små ting, som giver ham (og mig) følelsen af, at vi skaber noget sammen… og det er både hyggeligt og sjovt.

Foreløbigt leger vi os gennem det meste, og det er dejligt nemt at holde motivationen. Det skal nok blive en udfordring, når han bliver større…

Her er August… en lille madglad dreng

Print Friendly