Mandolinsnak #1

Se lige, hvad jeg lavede i går – sprøde, fintskårne, hjemmelavede chips… hand fried…

De tog ingen tid at snitte, fordi jeg brugte mit mandolinjern – du ved et af de der ekstravagante køkkenredskaber, som kan snitte ultra tyndt og meget ensartet. Til gengæld tog det tid at stege. Derfor er hjemmelavede chips den ultimative luksussnack.

Mandolinjernet er iøvrigt også praktisk til at snitte kålsalater, skære grønsager enten i skiver eller julienne, kartofler til fritter… you name it!

Et godt råd: Hvis du overvejer at købe et mandolinjern, så gå ikke på kompromis med kvaliteten. Mit eget er et fransk ‘de Buyer’. Det koster ca. 1100 kr. Det er kompakt med solide fødder af gummi, så det står fast på bordet. De kan efterfølgende klappes sammen, så det ikke fylder så meget. Knivene er lavet af stål og klingerne kan skiftes ud, så du kan lave forskellige snit og former.

Dagens snack – Hand fried chips: Skær kartofler (gerne bagekartofler) i ultra tynde skiver  – enten på et mandolinjern eller med en meget skrap kniv. Læg kartoflerne i koldt vand i 1 time. Skift evt. vandet undervejs. Tør dem godt, før de steges lidt af gangen i neutral olie til de er gyldne – det er det som tager tid. Læg chipsene på fedtsugende papir og drys med salt.

Print Friendly