Back to the 80s

Hold da op, hvor har det været godt, at holde fri i nogle dage. Fri fra job, mails, mobilen, klokken og hverdagen… Selv bloggen har holdt fri, selvom jeg har haft lidt svært ved det. Jeg er nemlig blevet lidt afhængig. På den gode måde altså… både af at blogge, men også af at følge med i, hvad der sker derude i ‘bloglandet’. Så selvom det er 2. påskedag og stadig ferie, er det også mandag og derfor skal du ikke snydes for mandagsopskriften, som i dag er en lille hyldes til MADTÆRTEN. Den var jo et af de helt store hit tilbage i 80´erne og her mere end tyve år efter, synes jeg stadig den holder. Opskriften på tærten lavede jeg til Boligliv for et par år siden og den er helt klart en rigtig madtærte de luxe.


Spelttærte med røget laks og rucola

1 tærte

Mørdej:
120 g hvedemel
60 g groft speltmel
1/2 tsk. salt
100 g smør
2 spsk. koldt vand

Tærtefyld:
400 g philadelphia light 12%
4 æg
150 g røget laks
100 g rucola
100 g valnødder
1/4 tsk. fint salt
friskkværnet peber

Mørdej: Bland hvedemel, speltmel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 min i køleskabet.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 27 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner. Bag bunden ved 200 grader i 12 min. Fjern bønner og bagepapir.
Tærtefyld: Pisk philadelphia og æg til en ensartet konsistens. Skær laksen i strimler og vend den i æggemassen sammen med hakket rucola, hakkede valnødder, salt og peber.
Hæld fyldet i den forbagte bund. Bag tærten ved 225 grader i 20-25 min.

Dagens tip: Nu afslører jeg en af mine meget husmoderlige sider. Når jeg laver tærte, så laver jeg ofte to tærter nu jeg er i gang. Den ene spiser vi nu og her, den anden kommer i fryseren. Arbejdet er ikke meget større, til gengæld er det luksus, bare at kunne tage en tærte ud af fryseren en travl hverdag og vide, at i aften skal jeg kun lave tilbehør og så er aftensmaden hjemme.

Print Friendly