Hver mandag kl. 19.30 ser min datter og jeg med, når konditor Mette Blomsterberg laver desserter, kager og andre søde sager på DR1. Den halve time er ren ‘zen’ for os begge, for mens vi kigger på Blomsterberg, snakker vi om alle de søde sager, vi elsker, hvad vi skal bage i weekenden og hvilke desserter, vi vil lave næste gang, vi har gæster.
Nå, men det jeg vil frem til er, at vi i går eftermiddags bagte Blomsterbergs smørbagte kanelsnegle. Til stor glæde for hele familien. Sneglene smagte fantastisk, også selvom jeg reducerede mængden af smør. Sneglene led ingen nød og det gjorde vi andre heller ikke… her er opskriften, sådan som jeg endte med at lave dem.
Smørbagte kanelsnegle
ca. 20 stk.
Dej:
3 dl mælk
50 g gær
4 store æg
korn fra 1 stang vanilje
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. stødt kardemomme
1 spsk. stødt ingefær
100 g rørsukker
1/2 spsk. groft salt
100 g smør
hvedemel til dejen er smidig og glat, endelig ikke tør og fast
Remonce:
200 g blødt smør
160 g rørsukker
1 spsk. stødt kanel
2 æggeblommer til pensling
Glasur:
ca. 200 flormelis
lidt kogende vand
Lun mælken, hæld den i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, vanilje, krydderier, sukker, salt og blødt smør og rør godt rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen. Der skal tilsættes mel indtil dejen kan æltes glat og smidig, men endelig ikke tør. Lad dejen hæve tildækket ca. 15 min. på køkkenbordet.
Rul dejen ud til et kvadrat ca. 50 x 40 cm. Begræns mængden af mel, selvom det kan være svært.
Pisk smør med sukker og kanel til remonce. Brug evt. en håndmixer. Spred remoncen ud på hele dejen i et jævnt lag og rul dejen sammen som til en roulade. Skær dejen ud i 20 skiver.
Mette lagde sneglene i små folieforme, men dem havde jeg ikke, så vi gjorde i stedet som vi plejer. Lagde dem i en bradepande med bagepapir, så de ligger næsten helt tæt. Lad sneglene hæve ca. 30- 45 min. Pensl med æggeblommer og bag ved 180 grader i ca. 15 min. til de er gyldne. Lad sneglene afkøle lidt. Rør flormelis med lidt kogende vand til en glasur og dekorer sneglene.
Julie
apr 18, 2010 -
De så nemlig bare så gode ud! Og det gør dine også :-) Min kæreste er stor kanelsnegle-fan, og kommer (forhåbentlig – damn you vulkan) hjem på fredag efter 2½ måned udenlands, og så må de vist være på sin plads at servere!
Lone Kjær
apr 18, 2010 -
@ Julie… jeg håber, din kæreste snart kommer hjem til dig og nybagte kanelsnegle…. @ Vibeke… ja, det var en stor portion, jeg fik 20 store snegle ud af dejen og de var rigtig lækre og manglede absolut ikke smør…
Vibeke
apr 18, 2010 -
Jamen altså…-s- Dem bagte jeg også i går. Og føj de er bare lækre… Det er jo helt vildt så mange snegler der kommer ud af den portion. Jeg tænkte slet ikke på at halvere smøret… Det kunne jeg jo have gjort :-) Men de var nu gode.
Dine ser også gode ud… :-)
Anja
aug 25, 2016 -
Er de fryse egnet?
Lone Kjær
aug 29, 2016 -
Ja, det er de… frys dem inden du evt. pynte med glasur. God fornøjelse.