Blomsterbergs SMØRBAGTE kanelsnegle

Hver mandag kl. 19.30 ser min datter og jeg med, når konditor Mette Blomsterberg laver desserter, kager og andre søde sager på DR1. Den halve time er ren ‘zen’ for os begge, for mens vi kigger på Blomsterberg, snakker vi om alle de søde sager, vi elsker, hvad vi skal bage i weekenden og hvilke desserter, vi vil lave næste gang, vi har gæster.

Nå, men det jeg vil frem til er, at vi i går eftermiddags bagte Blomsterbergs smørbagte kanelsnegle. Til stor glæde for hele familien. Sneglene smagte fantastisk, også selvom jeg reducerede mængden af smør. Sneglene led ingen nød og det gjorde vi andre heller ikke… her er opskriften, sådan som jeg endte med at lave dem.

Smørbagte kanelsnegle

ca. 20 stk.

Dej:

3 dl mælk

50 g gær

4 store æg

korn fra 1 stang vanilje

1 spsk. stødt kanel

1 spsk. stødt kardemomme

1 spsk. stødt ingefær

100 g rørsukker

1/2 spsk. groft salt

100 g smør

hvedemel til dejen er smidig og glat, endelig ikke tør og fast

Remonce:

200 g blødt smør

160 g rørsukker

1 spsk. stødt kanel

2 æggeblommer til pensling

Glasur:

ca. 200 flormelis

lidt kogende vand

Lun mælken, hæld den i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, vanilje, krydderier, sukker, salt og blødt smør og rør godt rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen. Der skal tilsættes mel indtil dejen kan æltes glat og smidig, men endelig ikke tør. Lad dejen hæve tildækket ca. 15 min. på køkkenbordet.

Rul dejen ud til et kvadrat ca. 50 x 40 cm. Begræns mængden af mel, selvom det kan være svært.

Pisk smør med sukker og kanel til remonce. Brug evt. en håndmixer. Spred remoncen ud på hele dejen i et jævnt lag og rul dejen sammen som til en roulade. Skær dejen ud i 20 skiver.

Mette lagde sneglene i små folieforme, men dem havde jeg ikke, så vi gjorde i stedet som vi plejer. Lagde dem i en bradepande med bagepapir, så de ligger næsten helt tæt. Lad sneglene hæve ca. 30- 45 min. Pensl med æggeblommer og bag ved 180 grader i ca. 15 min. til de er gyldne. Lad sneglene afkøle lidt. Rør flormelis med lidt kogende vand til en glasur og dekorer sneglene.


Print Friendly