Hvis du sværger til italiensk brød med sprød skorpe og sej krumme, så kender du sikkert de økologiske brød fra Il Fornaio. Men… vidste du, at grundlæggeren Elvio Milleri udvikler brødene ud fra de her 10 bud ?
TILSÆTNINGSSTOFFER ER BANDLYST
E-NUMRE ER BANDLYST
MELET SKAL VÆRE FRA ØKOLOGISK DYRKEDE KORNMARKER
AL BRØD SKAL BAGES PÅ SURDEJ
BRUGER VI GÆR, BRUGER VI MINDRE END LIDT
SURDEJEN SKAL KOLDHÆVE I MINDST 14 TIMER
DEJEN SKAL HÅNDÆLTES, SÅ STRUKTUREN BLIVER PERFEKT
BRØDENE SKAL BAGES I STENOVN
VORES OLIVENOLIE SKAL VÆRE EXTRA JOMFRU OLIVENOLIE
SALTET SKAL VÆRE UDVUNDET OG HÅNDHØSTET FRA MIDDELHAVET
Er det ikke en fantastisk filosofi ? Al brød burde bages med så høje krav til råvarerne og så god stil, for det kan virkelig smages…