Godt værktøj er det halve arbejde!

Jeg har lige fået et nyt rivejern og det er helt fantastisk. I rigtig mange år har jeg ladet mig nøjes med den helt gængse model fra isenkræmmeren, du ved det til under en halvtredser. Men nu er det nye tider. Mit nye rivejern er et kvalitetsrivejern fra Microplane. Det koster lidt mere. Til gengæld er der en verden til forskel. Det river helt fantastisk! Skarpt, præcist og hurtigt. Tag nu for eksempel en citron, som jeg rev til de fineste skaller uden alt det bitre og uden at mine fingernegle røg med. Det kalder jeg godt værktøj. Effektivt og handy – mit har ergonomisk greb – og så fylder det ingenting i køkkenskuffen. Decideret kønt er det ikke, og det minder lidt om et rigtig stykke værktøj (måske fordi Microplan i sin tid startede med at lave værktøj til snedkere og tømre), men det er sjovt nok et af de redskaber, som jeg har brugt dagligt siden jeg fik det. Why ? Fordi der er noget om snakken, når man siger at godt værktøj er det halve arbejde.

Shopping tips: Microplane rivejern fås i 5 forskellige serier, fra 149,- kr. og fås her eller i førende isenkræmmere.

Dagens grønne tip: Salat med citron og parmesan

Skyl 1 bakke blandede salater eller 2 stk. hjertesalat eller miniromaine og slyng den tør. Riv 50 g hel parmesanost og 2 økologiske citroner over salaten. Dryp 1-2 spsk. ekstra jomfru olivenolie eller god citronolie over og krydr med salt og peber. Vend godt rundt. Drys salaten med lidt hakkede ristede hasselnødder eller mandler.


Print Friendly