I denne uge har 3. klasserne på min datters skole emneuge om kroppen. Hver dag skal de arbejde på tværs af klasserne om bevægelse, mad og måltidskultur og kroppens konstruktion. I dag er jeg heldig, at være med. Jeg skal nemlig undervise 25 børn i de 8 kostråd, hvad sund mad er for noget og hvorfor det er så vigtigt, at give kroppen noget godt at spise. Og så skal vi selvfølgelig lave mad sammen…. Lasagne med Thai-kylling (en af favoritterne fra min første bog), salat og hjemmebagt brød. Hvordan det går skal jeg nok fortælle om senere, men først får du lige mandagens opskrift.
Lasagne med Thai-kylling
Til 4 personer
4 kyllingefileter
4 gulerødder
2 grønne peberfrugter
1 bundt forårsløg
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 grøn chili
2 spsk olivenolie
2 spsk sojasause
2 spsk ketchup
1 spsk brun farin
Salt og peber
Bechamelsauce:
20 g smør
3 spsk hvedemel
5 dl mælk
50 g ost
Muskatnød
12 grønne lasagneplader
Rasp
Skær kyllingefileterne i tynde strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Halver peberfrugterne, fjern frøstolene og skær peberfrugten i strimler. Skær forårsløgene i ringe. Hak hvidløgene fint, riv ingefæren, flæk chilien, fjern frøene, og skær chilien i strimler.
Varm olien på en pande. Svits hvidløg, ingefær, chili og kylling, til det er gyldent. Tilsæt grønsager, sojasauce og ketchup. Kog op, og smag til med brun farin, salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk sammen. Spæd gradvist til med mælken, mens saucen koges op. Lad saucen koge i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt revet ost, og smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Fordel lagvis lagsagneplader, kylling og sauce i et smurt ovnfast fad. Slut med sauce og drys med rasp. Bag lasagnen ved 200 grader – gerne varmeluft – i ca. 30 min. Server lasagnen med salat og brød.
Newyorkerbyheart
apr 19, 2010 -
uhmm, dem ser god ud. Den skal helt sikkert afprøves i nærmeste fremtid, jeg elsker variationer af den traditionelle lasagne – næsten lige så meget som jeg elsker den traditionelle lasagne :-D
Mange hilsner
Birthe
Ann-Christine
apr 19, 2010 -
Det lyder lækkert!
Har lige ´fundet´din blog er. Den ser både spændende og inspirerende ud :) Glæder mig til at læse mere
Lise
okt 14, 2010 -
Denne lasagne har også i mange år været en af mine “klassiker-favoritter”, som jeg tit vender tilbage til. Tak for den :-)