Sæson for god smag

En gang imellem er det okay at rose sig selv lidt. Se fx de her smukke madbilleder, som jeg har lavet sammen med fotografen her. Ser det ikke bare lækkert ud ?

Du kan få opskrifterne til de skønne billeder og en masse inspirerende madsnak i årets første nummer af gratismagasinet ‘SÆSON’, som er på gaden fra i dag. Bladet er stort (A3), indbydende, flot og meget appetitligt. Faktisk er det slet ikke til at komme uden om, hvis du er til god mad med frugt og grønt og lækre madbilleder.

Snup tippet: Har du lyst til at få fingrene i det nye nr. af ‘SÆSON’, så skynd dig ned i din lokale Føtex, SuperBrugsen, Daglig Brugsen, Kvickly, Irma, Bilka og SuperBest. Det er gratis, så længe lager haves. Du kan iøvrigt også finde mange andre opskrifter fra de tidligere numre af ‘SÆSON’ lige her.

Og mandagens opskrift er selvfølgelig inspireret af foråret. Derfor får du min bedste opskrift på en lækker, knasende, sprød Spring slaw

Fjern de yderste blade og stokken af 1 lille spidskål. Snit kålen fint – brug gerne et mandolinjern, hvis du har sådan et. Alternativt en meget skrap kniv. Læg kålen i et dørslag og drys med 1 spsk. salt og 1 spsk. sukker og vend godt rundt. Lad kålen stå ca. en halv time.  Vrid kålen fri for væde og kom den i en skål. Vend kålen med 1 æble skåret i både, 50 g ristede hakkede mandler, 1 lille bakke karse og en god vinaigrette – gerne med sød sennep.

Dagens grønne tip: Den her salat er det perfekt tilbehør til stort set alt. Om vinteren kan du lave den med hvidkål eller rødkål. Så tilsætter jeg gerne en appelsin og nogle rosiner eller soltørrede blåbær / tranebær, men undlader selvfølelig karsen.

Print Friendly