Stadig ’seks om dagen’

“Frugt og grønt beskytter ikke mod kræft” lød en overskrift på DRs hjemmeside i går. Lettere forenklet og overdrevet. For hvis du læser hele historien, så handler den om en videnskablig undersøgelse, som viser at frugt og grønt ikke længere forebygger udviklingen af kræft i lige så høj grad, som man tidligere har troet. Men den forebygger altså stadig.

Som fagperson synes jeg det er ærgerligt, at resultatet af en undersøgelse bliver udlagt, så den øger forvirringen hos forbrugerne og giver dem det indtryk, at det nu kan være lige meget, om vi spiser frugt og grønt eller ej. Fakta er nemlig, at frugt og grønt stadig beskytter mod kræft, dog formentlig i lidt mindre omfang end tidligere antaget. Frugt og grønt beskytter også stadig mod overvægt og dermed også af en lang række følgesygdomme. Og det bidrager også fortsat med en masse essentielle vitaminer og mineraler. Der er derfor stadig mange gode ting, at sige om frugt og grønt og om ’seks om dagen’.

Så jeg bliver ved med at heppe på, at vi fylder tallerkenen med sprøde grønsager og søde frugter – ikke kun fordi det er sundt, men også fordi det smager rigtig godt!

Print Friendly