Et godt tilbud!

Hvis du ikke allerede har min seneste kogebog ‘Sund på den fede måde’, så kan den i øjeblikket købes til 199,- kr. i Gyldendals bogklub (dvs du sparer 50 kr.!). Derfor (og fordi jeg snød dig for mandagens opskrift i går) får du i dag en lille smagsprøve på en af min favoritopskrifter fra bogen… så værsgo´ her er lidt inspiration til aftensmaden.

Grøn salat med bøf og bearnaisecreme

4 personer

4 oksebøffer fx mørbrad eller filet

salt og peber

1 hovedsalat

100 g sugar snaps (kan godt erstattes af fx grønne bønner)

1/2 kg ærter i bælg eller 200 g frosne optøede ærter

1 bundt forårsløg

Bearnaisecreme:

100 g skalotteløg

4 kviste estragon

1/2 dl hvidvinseddike

1 dl hvidvin

2 dl syrnet fløde 9%

salt og peber

Tilbehør:

Groft brød

Pil og hak skalotteløgene meget fint. Kom dem i en lille gryde sammen med hakket estragon, hvidvinseddike og hvidvin. Kog det uden låg til alt væsken er fordampet. Det tager ca. 15 min. Lad løgene afkøle, før de vendes med syrnet fløde. Smag til med salt og peber. Krydr bøfferne med salt og peber og grill dem i ca. 3 min. på hver side, afhængig af tykkelse og hvor rødt, du ønsker kødet. Tag kødet af varmen og skær det i strimler. Skyl og del salaten i blade. Snit sugar snaps. Hvis du bruger bønner skal de dampes 1 min. Bælg ærterne. Snit forårsløg. Anret salat med grønsager og bøf. Dryp bearnaisecremen over og server med brød.

TIP En rest bearnaisecreme kan holde sig et par dage i køleskabet i et glas med låg. Den smager iøvrigt også godt vendt med kogte afkølede kartofler.

Print Friendly