Semidried tomater… hjemmelavede

Forleden lavede jeg en blomkålssalat, hvor jeg bl.a. brugte semidried tomater som jeg havde købt i SuperBest. De smagte ganske udmærket, men de var dyre, og det mindede mig om, hvor meget billigere og bedre semidried tomater er, når du laver dem selv. Der er ingen tvivl om, at du får det bedste resultat, hvis du laver dem i tomatsæsonen, hvor tomaterne smager af mest, men… indtil da kan du godt bruge modne cocktailtomater. Det gjorde jeg, da jeg lavede tomaterne, som du ser på billedet. De blev rigtig lækre og var meget smagfulde… tørre på den gode måde, hvor de stadig er fugtige i midten.

Hjemmelavede semidried tomater

500 g tomater – modne og med god smag
2 tsk. frisk hakket timian
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 fed hvidløg
flage salt

Skær tomaterne i kvarte og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rør hakket timian med olivenolie og presset hvidløg og dryp over tomaterne. Krydr med salt og bag tomaterne i ovnen ved 100 grader i 3-4 timer. Afkøl tomaterne.

Hvis du laver mange tomater, så kan de opbevares i en beholder med låg. De holder sig fint i køleskabet nogle dage. Hvis jeg laver flere, end vi lige spiser, kommer jeg dem i et lille sylteglas med en god olivenolie, men jeg henkoger dem ikke. De holder ikke så længe, men det plejer heller ikke at være noget problem, for de bliver altid spist inden, de bliver for gamle.

Print Friendly