Jeg elsker pasta

… fordi det er verdens bedste ‘fastfood’ som har reddet mig fra panik omkring spisetid mindst hundrede gange. Desværre kan jeg ikke prale med, at jeg laver min egen pasta, for det gør jeg ikke. Men jeg har forsøgt og selvom resultatet var en udsøgt fornøjelse, kræver det tid og jeg er aldrig rigtig blevet ‘hooked’. Heldigvis kan man købe så meget god kvalitetspasta, at jeg her prioriterer det købte fremfor det hjemmelavede. Her i familien har vi mange favoritpastaretter. Det her er en af dem. Jeg bruger pappardelle, men du kan sagtens bruge en hvilken som helst anden pasta. Retten er enkel – som pastaretter skal være – og suveræn ‘fastfood’…

Grøn pappardelle
4 personer

1 bundt grønne asparges
500 g ærter i bælg (alternativt 200 g frosne ærter)
100 g flødeost fx Philadelphia light 12%
1 dl hønsbouillon
300 g pappardelle
frisk basilikum
salt og peber

Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Snit asparges. Bælg ærterne. Rør flødeost lind med kogende bouillon. Kog pastaen som angivet på emballagen i rigeligt vand tilsat salt. Det sidste minut koges asparges og ærter med. Hæld kogevandet fra og vend med flødeostbouillon, så pastaen bliver dejlig cremet. Anret på et fad. Top med frisk basilikum og krydr med salt og peber.


Print Friendly