Salaten spirer

…  Det ser i hvert fald ud til, at der kommer lidt grønne blade hist og pist, selvom det ikke er så mange endnu. Jeg indrømmer, at vi er lidt spændte på salatprojektet, for de sidste par år er det ikke rigtig lykkedes. Men nu prøver vi igen og jeg er sikker på, at min yngste ender med at blive vild med salat, hvis han ser, hvad der kan komme ud af de små frø han lagde i jorden for nogle uger siden.
Men indtil vi bliver selvforsynende spiser vi med stor fornøjelse den lækre, sprøde mini romaine eller hjertesalat nede fra Netto. Selvfølgelig med en god vinaigrette – og måske lidt melon, feta og ristede mandler…

Salattips:

Skyl salaten godt – gerne af flere gange, så du er sikker på, at den er fri for jord. Slyng den tør  – fx i en salatslynge, hvis du har sådan en – eller i en stor frysepose, som du lukker til og ryster godt, til vandet drypper af. Hæld vandet fra og salaten er klar til brug.

Hvis du har mere salat end I spiser samme dag, så opbevar den i en stor frysepose (efter den er skyllet) eller i en plasticbeholder med låg i køleskabets grønsagsskuffe.

Og så er der jo salatens bedste ven… en god vinaigrette. Jeg ryster altid en stor portion sammen af gangen og opbevarer den i en flaske i køleskabet, så jeg altid har dressing klar til brug.
Sennepsvinaigrette: Kom 1/2 dl æbeeddike eller vineddike, 1 dl ekstra jomfru olivenolie, 1 tsk. grovkornet sennep, 2 tsk flydende honning og 1/2 tsk. salt i en melryster og ryst det godt sammen. Smag til med peber og evt. honning, salt og eddike efter smag. Dressingen skal være lidt syrlig. Hæld dressingen på en flaske med låg og opbevar i køleskabet. Olien størkner i køleskabet, så du skal tage dressingen ud ca. et kvarters tid før brug.

Print Friendly