Sunde vaner for livet

I går fik jeg en folder, ‘Giv dit barn sunde vaner for livet’, som handler om børn og overvægt. I den læste jeg (hold godt fast), at HVERT 5. BARN I DANMARK ER OVERVÆGTIGT…. Er det ikke skræmmende? Jeg vidste godt, at det stod slemt til. Men ikke så slemt.
Nu vil jeg helst ikke løfte pegefingeren. Men hvis vi som mødre, fædre og familie vil hjælpe vores børn og vil dem det godt, så er det nødvendigt, at vi tager ansvar for vores børns sundhed.
Sunde vaner grundlægges i barndommen, og derfor må vi voksne gå forrest som det gode eksempel og forbillede. Vi skal vise dem, at sundhed og motion er en naturlig del af det gode liv og de daglige rutiner.
Jeg ved godt, at det lyder lettere, end det sikkert er for mange i en travl hverdag med mange fristelser og mangel på tid til motion, men min pointe er bare, at det er vores ansvar. Vores børn risikerer at blive overvægtige (også som voksne) og få følgesygdomme – og blive udsat for drillerier og mobning – og det må vi forholde os til!

Hvis du vil teste din families vaner, dit barns BMI eller savner gode råd til en sundere hverdag, så klik ind på en lettere barndom

Print Friendly