Den Gule Cottage

I lørdags var jeg ude at spise på Den gule Cottage i Klampenborg sammen med min mand. Egentligt ville jeg gerne have spist på Den røde Cottage, men alt var booket. Til gengæld var vores besøg på Den gule Cottage en rigtig god oplevelse.
Det er kun et par måneder siden, at Anita Klemensen (tidligere køkkenchef på 1.th) overtog både Den Gule og Den R
øde Cottage, og i dag serverer hun sammen med bl.a. Lars Thomsen fra Dragsholm Slot gourmetmad i den røde og lette feminine retter, snacks, søde sager og kage i den gule.

Vi sad på den overdækkede terrasse, under varmelamperne og nød den smukke udsigt over Øresund (som jeg tilfældigvis huskede at tage et billede af). Vi lagde ud med 5 salte snacks til 100 kr. som bestod af oliven i ramsløgs krydderlage, mandler ristet af i Limfjords porter, sprødt brød med karamelliseret løg og hjemmerøget bacon, kartoffelchips med mayo (violette, ultra tynde, sprøde og med salt… uhm…) og ristet malt-rugbrød med rørt rygeost. Dejlig start på aftenen, for jeg elsker små hapsere, hvor der er kælet for detaljerne og det her var niveauet over snacks.
På Den Gule Cottage kan man vælge mellem 5 retter i to størrelser á 100 kr. eller 150 kr. Vi besluttede os for at starte med en lille ret som en slags forret. Jeg var lidt spændt på portionernes størrelse, for jeg havde læst, at de var små. Derfor blev jeg også glædeligt overrasket, da vi fik vores Stegte kammuslinger med mandler, citron og persille. Vi fik hver 3 flotte store kammuslinger, som var perfekt stegte, saftige og meget delikate. Suppen som kammuslingerne lå i smagte guddommeligt – også selvom majroen havde lidt for meget bid efter min smag. På bordet var der selvfølgelig også en lille skål med bl.a. Speltbrød med Limfjords porter og honning. Brødene var på størrelse med minimuffins, mørke, sprøde og meget velsmagende, uden at være for søde.

Efterfølgende fik vi Letrøget makrel med sommersalat (den store, men den var stadig lille). Anretningen var utrolig smuk og virkelig en fryd for øjet – desværre glemte jeg at tage et billede. Markellen havde en let røgsmag, men den var ikke lige mig. Som tilbehør havde vi bestilt Sommerkartofler med spæde porre, løvstikke og bacon (også i stor udgave) og de var meget appetitlige med små stykker sprødristet bacon og løvstikke.
Efter vores såkaldte hovedret delte vi en ostetallerken med 4 forskellige oste til 100 kr. og nu var vi faktisk mætte på den gode måde. Men.. nu elsker jeg desserter og spiser helst ikke på restaurant uden at smage, hvad dessertkøkkenet byder på, så derfor skulle vi smage dagens kage, som var en chokoladekage i flere lag med bl.a. makronbund og ganache. En lille smuk himmerrigsmundfuld til 25 kr. og den perfekte afslutning på en aften med rigtig mange gode smagsoplevelser.

Normalt skrive jeg ikke så detaljeret om mine restaurantbesøg, men jeg blev så begejstret for Anita & Co. og Den Gule Cottage, at jeg kun kan anbefale, at du lægger vejen forbi. Og ja… portionerne er små, men smagen er på niveau med gourmetrestauranter og priserne rimelige. Der er ingen vinmenu og vinlisten overskuelig, men det passer til konceptet og de fleste vine fås i glas. Stilen er gennemført, betjeningen i top og maden lokker… så jeg kommer helt sikkert igen.

Anita Klemensen er i øjeblikket gæstekok hver lørdag frem til d. 7. august i Berlingske Tidende, hvor hun deler ud af sine lækre opskrifter.

Print Friendly