Jordbærkage med masser af smovs

Forleden smagte jeg en fuldstændig guddommelig jordbærkage købt hos Lagkagehuset på Strandvejen. Kagen var klassisk med mørdej, mazarin, chokolade, vaniljecreme og jordbær og en af de bedste ‘købekager’, jeg længe har smagt. Men et er kager købt hos bageren (også selvom det er Lagkagehuset) noget andet er hjemmebag.


Inspireret af min gode oplevelse med jordbærkagen bagte jeg forleden min egen – den som er på billedet. Hemmeligheden er en god mazarinmasse, som du kommer ovenpå mørdejen inden den bages. Det giver en meget lækker, saftig og velsmagende bund, som efterfølgende toppes med mørk chokolade, vaniljecreme og jordbær. Opskriften på mørdej og mazarinmasse er fra konditor Rikke Grybergs bog “Byens bedste kager”, mens vaniljecremen er en af mine egne opskrifter. Jeg bagte kagen i en stor tærteform ca. 28 cm diameter, og den rækker til rigtig mange. Selv efter vores gæster var gået, var der en halv jordbærkage tilovers, så den nød vi godt af flere dage efter…

Jordbærkage
ca. 12 personer

Mørdej:
200 g hvedemel
100 g flormelis
120 g koldt smør i små tern
1 lille æg

Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel

100 g god mørk chokolade

Vaniljecreme:
2 1/2 dl letmælk
2-3 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. majsstivelse

ca. 500 g danske jordbær

Mørdej: Kom mel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget og saml dejen. Læg mørdejen koldt ca. 1 time.
Mazarinmasse: Bland marcipan og rørsukker og rør det til en ensartet masse. Tilsæt smør lidt ad gangen og pisk. Tilsæt derefter æggene et af gangen, mens der piskes. Tilsidst piskes melet i.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 28 cm diameter, så den dækker bund og kant. Kom mazarinmassen over mørdejen og fordel den ligeligt over mørdejen. Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Tag kagen ud og afkøl den.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad og pensl tærten med chokolade. Lad chokoladen størkne.
Vaniljecreme: Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde og kog op ved svag varme til cremen tykner. Tag cremen af varmen og pisk i den så den ikke trækker skind. Afkøl cremen før den toppes på kagen. Pynt kagen med jordbær.

Print Friendly