Dagens morgenmad

… var en skål med frisk frugt, yoghurt naturel, hjemmelavet honningristet müsli og blåbær. Ren superfoods i mit madunivers… gode proteiner, sunde fedtsyrer, antioxidanter og masser af kostfibre, der mætter til langt op af formiddagen. Der er ikke noget hokuspokus over den her skål morgenmad. Den er bare et eksempel på hvor godt, gode simple råvarer kan smage, og hvor nemt det er at få en sund start på dagen.


Opskriften på honningristet müsli er fra min bog ‘Sund på den fede måde’. Jeg varierer den af og til med andre gryn, frø og soltørret frugt, afhængig af humør og hvad jeg har i køkkenskuffen. Jeg kan anbefale, at du laver dobbelt portion, når du alligvel er i gang, for müslien bliver helt sikkert spist i en fart…

De luxe honningristet müsli
ca. 350 g færdig müsli

100 g økologiske speltflager
50 g havregryn
50 g hørfrø
100 g honning
50 g jumborosiner

Bland speltflager med havregryn og hørfrø. Jeg bruger tit de grovvalsede, fordi jeg godt kan lide at müslien får noget struktur, men du kan sagtens bruge helt almindelige finvalsede havregryn.
Smelt honningen ved jævn varme på en slip-let pande. Rist flager, gryn og frø til de er gyldne og vend rundt, så honningen fordeler sig. Tilsæt rosiner og afkøl müslien på et stykke bagepapir. Opbevar müslien i et glas eller en beholder med tætsluttende låg.

Print Friendly