Ingen opskrifter eller billeder

I lørdags var jeg en af de frivillige som lavede smagsprøver i køkkenet på Grøntsagsfestivalen i København. Hjemmefra havde jeg besluttet mig for, at jeg ville ‘freestyle’, det vil sige ikke noget med opskrifter, mål og vægt, men bare bruge min fantasi og lade grøntsagerne bestemme, hvad jeg skulle lave. Det sjove ved at arbejde på den måde er netop, at ingenting er bestemt på forhånd. Alting får lov til at udvikle sig undervejs og det kommer der som regel nogle nye, spændende ideer og smagssammensætninger ud af. Jeg hentede rigtig meget inspiration i de kassevis af friske grøntsager, som avlerne havde ved deres boder. Jeg krydrede dem efter smag og behag og tilberedt dem som jeg nu havde lyst til. Fordi det hele var ‘freestyle’, har jeg ingen opskrifter fra i lørdags, men det var også lidt min tanke… at lave mad uden at tænke i noter, for det gør jeg ikke så tit. Jeg har desværre heller ingen billeder. Det ved jeg godt, at man skal have på sin blog, men jeg var så optaget af grøntsagerne og den gode stemning, at jeg fuldstændig glemte at fotografere.
Da Grøntsagsfestivalen var slut, tilsluttede jeg mig madbloggerne på udendørsrestauranten Knipps Kaj til en stemningsfuld, uhøjtidelig middag med bæredygtig vin og musik under broen. Desværre kunne hverken vin eller mad imponerer mig, men det kunne til gengæld den store flok af madglade danskere der efterhånden blogger om alt, hvad der rører sig i deres madglade hjerter.

Print Friendly