Så er der pæretærte

… og lige et enkelt billede fra Grøntsagsfestivalen, som Linda har været så sød at sende til mig.


Opskriften på min pæretærte med mazarin får du også i det nye nummer af gratismagasinet SÆSON, som er på gaden fra på mandag. Magasinet udkommer i 250.000 eksemplarer, er GRATIS og fås i bl.a. Irma, SuperBrugsen, SuperBest, Kvickly, Føtex og Bilka. Dem som læser med her på bloggen husker sikkert godt, at jeg tidligere har skrevet om SÆSON, og når jeg gør det igen, er det fordi magasinet sætter fokus på 6 om dagen på en meget enkel, nem og hverdagsagtig måde. Der er derfor mange uhøjtidelig og appetitlige opskrifter i magasinet, som gør det værd at gå efter, hvis du trænger til lidt ny inspiration. Pæretærten er måske ikke så hverdagsagtig, men den er en fryd for både øjet og ganen og en god kombination af sprød mørdej, sød mazarincreme og modne saftige pærer…Pæretærte med mazarincreme
1 stor tærte ca. 12 personer

Mørdej:
200 g hvedemel
70 g flormelis
100 g smør
1 æg

Mazarincreme:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
30 g hvedemel

4 Clara friis pærer
50 g smuttede mandler

Tilbehør: cremefraiche 9% eller flødeskum

Kom hvedemel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Er dejen for klistret tilsættes lidt mere mel. Er dejen derimod for tør tilsættes lidt koldt vand. Stil dejen køligt i 30 minutter før den rulles ud.
Tænd ovnen på 175 grader.
Rul tærtedejen ud, så den passer til en tærteform ca. 27 cm diameter. Læg dejen i formen, godt ind i kanten og klem overskydende dej af kanten. Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir i bunden og fyld den med tørrede bønner. Bag i ca. 15 minutter. Fjern bønner og bagepapir og bag bunden i yderligere 5 minutter.
Riv marcipanen og pisk med sukker og smør. Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes. Rør hvedemel i massen. Fordel cremen på en bagte tærtedej. Skræl pærerne, halver og fjern kernehus. Skær pærerne i tynde både og fordel dem på mazarincremen. Drys med smuttede mandler og bag tærten i ca. 30 minutter til den er gyldenbrun. Server tærten lun med creme fraiche eller flødeskum


Print Friendly