Bananboller med müsli

Selvom jeg sværger til brød der koldhæves eller bages med fordej, så hænder det alligevel, at jeg bager boller med en hel pakke gær, og en hævetid der begrænser sig til et par timer.

En af mine og børnenes favoritter er Bananboller med müsli, som er en grovbolle i den lette ende af skalaen. Bollerne har en blid, sød smag af banan og et lækkert fyld af blandt andet rosiner og nødder. Dejen er meget nem at ælte sammen, og den korte hævetid gør det let for den impulsive, at diske op med hjemmebagte boller indenfor relativ kort tid. Samtidig er det en suveræn måde at få brugt overmodne bananer på, hvis du ikke lige har lyst til at bage banankage eller bare trænger til noget som er lidt sundere.

Her i familien spiser vi bollerne til morgenmad med ost og marmelade eller om eftermiddagen, når den lille sult melder sig. Bollerne smager i øvrigt også godt helt uden noget, og er også egnet til at have med på farten.

Bananboller med müsli
Af Lone Kjær

15 stk.

2 1/2 dl kærnemælk
1 pakke gær
1 spsk. honning
2 tsk. groft salt
2 modne bananer
2 1/2 dl yoghurt naturel, tykmælk eller A38
150 g havregryn
50 g branflakes
100 g rosiner
75 g valnødder (kan undlades)
ca. 550 g hvedemel

Hæld kærnemælk i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt honning og salt. Mos bananerne og rør dem med yoghurt og kom dem i dejen sammen med havregryn, bran flakes, rosiner og grofthakkede nødder.
Ælt hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen er sammenhængende, men stadig en lille smule klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Dyp en stor spiseske i koldt vand og brug den til at forme dejen til boller. Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir og lad bollerne hæve tildækket i ca. 30 min. Pensl bollerne med vand og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.

Print Friendly