Forleden kom jeg endelig forbi Agnes Cupcakes, Danmarks først butik og bageri dedikeret til cupcakes, som ligger i hjertet af København. Jeg har tidligere skrevet om de flotte cupcakes her, fordi de frister mit visuelle øje og ikke mindst min trang til søde sager.
Kagerne koster 25 kr. stykket og fås i så mange forskelllige varianter, at det kan være svært at vælge. Jeg endte med at købe to cupcakes – begge med chokolade. Måske ikke så opfindsomt, men eftersom jeg er lidt af en chocoholic, tænkte jeg, at det var et godt valg. Og det var det.
Den ene var en ‘Dark Chocolate’, en chokoladecupkage med 70% mørk chokolade og en meget intens chokolade frosting. Den anden var en ‘Red Velvet’, en af de mest populære cupcakes i New York, som er en rød chokoladekage farvet med rødbedesaft. Den var knap så kraftig i smagen, men stadig meget appetitlig, toppet med en lækker blød cream cheese frosting med synlige vaniljekorn.
Begge kager smagte fuldstændig vidunderligt. Næsten som hjemmebag og af gode råvarer. Jeg glæder mig allerede til at smage deres ‘Licorice’ cupcake, som er med lakridspulver fra Johan Bülow….
Hvis du kommer forbi Sværtegade 10, så und dig selv et lille kig ind i den minimalistiske forretning (bageriet ligger i baglokalet), eller endnu bedre forkæl dig selv med en af de smukke, velsmagende, fristende cupkages. Hvis du køber kagerne med hjem, bliver de pakket i de her små fine æsker, som gør dem transportvenlige.
Newyorkerbyheart
okt 28, 2010 -
Åh, SKAL bare SÅ meget forbi den butik, næste gang jeg kommer til hovedstaden :-D
Jeg er vild med red velvet kage – skal vist have taget mig sammen til selv at bage en….
Jeg har kigget lidt på at få den sendt, men synes nok at det er liiiige dyrt nok for mig.
Mange hilsner
Birthe
Maria
okt 28, 2010 -
Wow hvor ser de flotte ud. Og æsken de ligger i er da total deluxe..
Heidi
jul 18, 2011 -
Hej Lone
Jeg havde også fornøjelsen af Agnes Cupcake sammen med min datter i ferien.
Fuldstændig fantastisk.
Da jeg fortalt en veninde om det sagde hun at de jo ikke bruger smør?
Du skriver “gode råvare” – det er bestemt også min indtryk, men kan se på deres hjemmeside at opskrifterne er hemmelige?
Måske du ved mere om hvad der er i kagerne?
Og de bager dem da selv, som du skriver?
Mange sommerhilsner fra Heidi
Lone Kjær
jul 18, 2011 -
Kære Heidi,
For længe siden talte jeg med ejeren af Agnes Cupcake, og han fortalt mig, at de udelukkende bruger naturlige råvarer. Dvs at de bl.a. bruger frisk frugt fremfor essens – hvilket åbenbart ikke er en selvfølge i de fleste bagerier. De bruger bl.a. også Johan Bülow lakrids i nogle af deres kager. Om de bruger smør kan jeg desværre ikke svare på.
Det er længe siden, at jeg har været forbi Agnes sidst, men jeg håber, at kagerne stadig smager fantastisk.
Kh Lone
Heidi
jul 20, 2011 -
Kære Lone
Tak!
Og ja, de er fantastiske – intet mindre:-)
Kan varmt anbefales!
Kh Heidi