Hvid gløgg

Denne weekend er det 1. søndag i advent og tid til at indvie gløggsæsonen med et glas eller to af denne skønne hjemmelavede hvide gløgg med æble og calvados. Jeg føler næsten, at det er snyd, fordi den er så nem at lave og samtidig smager så godt.

Hvid gløgg med æble og calvados
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 glas
2 økologiske citroner
2 kanelstænger
1 tsk. kardemommefrø
1 dl rørsukker
1 dl æblemost
5 dl god hvidvin
1 dl calvados
100 g rosiner
50 g smuttede mandler

Skær citronerne i skiver og kom dem i en gryde sammen med kanelstænger, kardeommefrø, rørsukker, æblemost, hvidvin og calvados. Kog gløggen op og lad den stå ved svag varme (uden at koge) i ca. 10 min. Tag gryden af varmen. Lad nu gløggen stå – gerne et par timer.
Si kardemommefrø fra og tilsæt rosiner og smuttede mandler. Lun gløggen og server.

Print Friendly