Lam tikka masala

I weekenden var der tid til at lave endnu en af sæsonens simreretter. Denne gang besluttede jeg mig for en Lam tikka masala, en indisk specialitet som også kan tilberedes med kylling.
En hjemmelavet tikka masala kræver mange krydderier, som ikke altid kan fås i det lokale supermarked. Hvis du bor i nærheden af en etnisk grønthandler, kan du sikkert købe krydderierne der, ellers kan jeg anbefale Specielkøbmanden som sender i løbet af et par dage, eller Mill & Mortar, som er krydderier i luksusudgaven.

Som med andre simreretter breder der sig en fantastisk duft, når du laver lam tikka masala. Retten skal kun simre en times tid, men det er alligevel tid nok til, at du får fornemmelse af, at der venter noget rigtig godt forude. Kødet bliver selvfølgelig uimodståeligt mørt og saucen er tyk og perfekt krydret efter min smag. Den er ikke speciel stærk, fordi børnene også spiser med, så hvis du er til det meget stærke, bør du nok tilsætte lidt mere chili.

Jeg fik min slagter til at udbene en lammebov og det resulterede i 800 g afpudset lammekød. Præcist nok til, at jeg kunne lave dobbelt portion, nu jeg var i gang. Resten kom i fryseren, så vi har nem aftensmad en anden dag. En lille detalje, som gør hverdagen lidt lettere.

Lam tikka masala
Af Lone Kjær

4 personer

1 rødløg
1 rød chili
1 peberfrugt
2 tsk hele korianderfrø
2 tsk hele fennikelfrø
2 tsk hel spidskommen
3 kardemommefrø
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
400 g afpudset lammekød i tern
2 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
1 dl tomatpure
1 dåse hakkede tomater
50 g rosiner
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld krydderurter, fx frisk koriander, basilikum og bredbladet persille

Tilbehør
kogte basmatiris
sprød salat med vinaigrette
naanbrød

Pil og hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Flæk peberfrugten og fjern kernerne. Snit peberfrugten i strimler. Stød krydderierne i en morter.
Varm olien i en gryde og svits løg, chili og lammekød heri. Tilsæt presset hvidløg, krydderier, ingefær, tomatpuré og hakkede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 45 min. – gerne en time, til det er mørt. Tilsæt peberfrugt og rosiner og lad kødet simre i yderligere ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber. Hak krydderurterne og drys over. Server tikka masala med kogte basmatiris, sprød salat med vinaigrette og brød.

Print Friendly