Chokoladekager til mange

I går d. 1 december fyldte min yngste Karl August 4. år, og i den anledning bagte vi – August er en rigtig dygtig hjælpedreng – de her små chokoladekager, som han delte ud i børnehaven.
Opskriften til kagerne er egentligt en helt almindelig gammeldags chokoladekage med kakaopulver, men uden chokolade. Det er en rigtig god kagedej til de små muffinslignende kager, hvor krummen er tæt og kagerne alligevel føles lette og luftige. De smager lidt af barndommens populære skærekage og er altid en sikker succes.
Eftersom det var så som så med kagepynten, blev kagerne pyntet med resterne fra kagepyntedåsen. Måske lidt tøset med de blå blomster, men August var glad, for den grønne pynt er små dinosaurer.
Et godt tip er i øvrigt at blande forskellige rester af kagepynt. Det giver noget rigtig flot pynt, samtidig med at du får brugt resterne, inden de bliver for gamle.

Chokoladekager til mange
Af Lone Kjær

ca. 25 stk.

75 g smør
300 g sukker
3 æg
300 g hvedemel
5 spsk. kakaopulver
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 dl letmælk

175 g flormelis
lidt kogende vand
kagepynt

Pisk smør med sukker. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland hvedemel med kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker. Kom melblandingen i dejen skiftevis med mælken.
Fordel dejen i ca. 25 muffinsforme. Kagerne holder bedst formen, hvis du sætter de små papirsforme i en metalform.
Bag kagerne i en varm ovn ved 180 grader i 12- 15 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved bages den lidt længere tid. Afkøl kagerne.
Rør ingredienserne til glasuren sammen og dekorer kagerne. Drys med kagepynt.

Print Friendly