Kransekage

Årets kransekage ser måske ikke ud af meget, sammenligner du med et klassisk kransekagetårn, men de små kransekagestykker smager mindst lige så godt. De er uden tvivl den nemme løsning, men de er hjemmebagte og det kan smages.
For at få en rigtig god kransekage, skal du bruge en god kvalitetsmarcipan. Jeg kan anbefale økologisk marcipan fra Woodshade. Den fremstilles udelukkende af mandler, rårørsukker og honning, med en smag som rigtig hjemmelavet marcipan.
Da vi har en svaghed for nougat her i familien, kommer jeg lidt nougat i kransekagestykkerne. Den kan selvfølgelig undlades, hvis du synes, det er synd for den gode marcipan.
RIGTIG GODT NYTÅR!

Kransekagestykker
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
20 stk.

200 g god marcipan
50 g smuttede hakkede mandler
50 g flormelis
ca. 1/2 pasteuriseret æggehvide
50 g nougat

Glasur:
50 g flormelis
lidt pasteuriseret æggehvide

Ælt marcipan med mandler, flormelis og æggehvide. Skær nougat ud i 20 små stykker. Form kransekagemassen til 20 stk. Tril til kugler med nougat og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag kransekagestykkerne ved 200 grader i ca. 8-10 min. Afkøl kransekagestykkerne.
Rør flormelis med lidt pasteuriseret æggehvide til en glasur og dekorerer kransekagestykkerne.

TIP Bunden af kransekagestykkerne kan dyppes i lidt god mørk smeltet chokolade.

Print Friendly