Gårsdagens grønne salat var endnu en variant over temaet ‘kålsalater’, som er noget af det tilbehør jeg holder rigtig meget af her i vintermånederne. Jeg har tidligere skrevet om min begejstring for kål, og netop fordi kål har så mange gode egenskaber, fortjener den gerne gentagelse.
Salaten her er både sprød, saftig, sød og syrlig på samme tid. Den består af fintsnittede rødkål, appelsiner, soltørrede tranebær, lidt nødder, masser af persille og en god dressing. Råvarer som smager fantastisk, og som matcher hinanden rigtig godt.
En kålsalat bliver bedst, hvis kålen snittes helt fint, enten på en mandolin eller med en meget skrap kniv. Da salaten har godt af at stå og trække smag, kan den med fordel tilberedes i god tid. Og får du en rest tilovers, så gem den endelig. Den smager mindst lige så godt dagen efter.
Jeg serverede salaten som tilbehør til ovnstegt kylling, men den er også et appetitligt tilbehør til fiskefrikadeller, en almindelig kødfrikadelle eller noget helt tredje.
Rødkålssalat med appelsiner og tranebær
Af Lone Kjær
4 personer
1 lille rødkål
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
3 appelsiner
1 håndfuld bredbladet persille
30 g soltørrede tranebær
2 spsk. nødder
friskkværnet peber
Dressing:
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 lille spsk. sød sennep
1 tsk. flydende honning
Halver kålen, fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen meget fint – gerne på en mandolin. Kom kålen i en skål og drys sukker og salt over. Vend godt rundt og lad kålen stå i ca. 20 min.
Skær skrællen af appelsinerne og skær appelsinerne i fileter. Skyl og hak persillen. Vend appelsinfileter, persille, soltørrede tranebær og nødder med rødkålen.
Ryst ingredienserne til dressingen sammen. Dressingen må gerne være lidt syrlig. Dryp dressingen over kålen og krydr med peber. Lad salaten stå og trække smag en halv times tid før servering.
Klidmoster
jan 14, 2011 -
Uhm, superlækker salat – dejligt med knas :-)
EVA
jan 14, 2011 -
LYDER SOM EN RIGTIG GOD OG FIN SALAT, LIGE MIG, I STEDET FOR AT MAN KOMMER ALT MULIGT SAMMEN. DEN SKAL PRØVES TIL WEEKENDEN. EVA
Newyorkerbyheart
jan 14, 2011 -
Det ser – som sædvanligt – LÆKKERT ud, Lone :-)
Jeg er blevet ret så glad for rødkålssalater, så denne skal prøves. Jeg tror jeg vil prøve at lave dem med den dadelbalsamico, som jeg er blevet så glad for…
God weekend.
KH
Birthe
Louises lakridser
jan 14, 2011 -
Også thumbs up herfra. Kålsalater hitter. Fik et tip af min portugisiske rengøringshjælp i går: prøv at hælde lidt portvin i dressingen!! Måske man skulle prøve.