Minestrone – en hverdagsklassiker

Forleden aften fik vi igen suppe og denne gang var det en klassisk italiensk minestrone som stod på menuen.
Jeg har en svaghed for minestrone, fordi den minder mig om Italien og altid smager guddommeligt, uanset hvilke grøntsager jeg bruger. Jeg laver næsten altid minestone, som en slags tøm-ud-i-grøntsagsskuffen-suppe. Dels for at undgå madspild, men også for variationens skyld, så suppen smager forskellig fra gang til gang.

Opskriften her har jeg også i januarnummeret af BoligLiv. Den er meget enkel – og sund – og for at give suppen fylde tilsætter jeg butterbeans. Jeg bruger dem fra dåse, men de kan selvfølgelig godt erstattes af andre bønner, eller helt undlades, og i stedet erstattes af pasta. Resultatet er forrygende og minestronen et rigtig godt bud på en lækker hverdagsklassiker.

Minestrone med butterbeans og parmesan
Af Lone Kjær Foto Henrik Freek Christensen

4 personer

1 løg
2 gulerødder
1 courgette
3 stængler blegselleri
100 g bacon skåret i tern
2 fed hvidløg
1 dl tør hvidvin
6 dl bouillon fx økologisk grøntsagsbouillon fra A. Vogel
2 dåser cherrytomater (kan erstattes af flåede hakkede tomater)
2 laurbærblade
1 dåse butterbeans (kan erstattes af 150 g pasta)
salt og peber
1 håndfuld persille
frisk revet parmesanost

Hak løget. Skræl gulerødder og skær gulerødder, courgette og selleri i små tern. Steg bacon sprød i en stor gryde. Tag bacon op og læg til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Steg løg, presset hvidløg og grøntsager i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt vin og lad det fordampe. Tilsæt dernæst bouillon, tomater og laurbærblade og lad suppen simre under låg i ca. 10 min.
Skyl og afdryp butterbeans. Kom bønnerne i suppen sammen med bacon og smag til med salt og peber. Server suppen med drys af persille og friskhøvlet parmesanost.

Hvis du bruger pasta i stedet for buttebeans skal den tilsættes sammen med bouillonen, så den kan nå at koge ‘al dente’ i suppen.

Print Friendly